back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο Πρίγκιπας-Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, έκανε λόγο για συμφωνία διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της χώρας σας πολύ φθηνότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές».
Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία των δύο χωρών στο υδρογόνο, υπογραμμίζοντας ότι «μας απασχολεί πώς να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε κόμβο για την Ευρώπη.

Η σημερινή συμφωνία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% θα οδηγήσει σε επαρκή εξοικονόμησή του για να ανταπεξέλθει η Ευρώπη έναν κανονικό χειμώνα, σε περίπτωση που οι ροές ρωσικού αερίου σταματήσουν εντελώς τον Ιούλιο, δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Κάντρι Σίμσον, μετά το πέρας του Συμβουλίου των 27 υπουργών ενέργειας.
«Η Ελλάδα πέτυχε την εξαίρεση που ζητούσε για τον υπολογισμό της μείωσης στην κατανάλωση δήλωσε ο υπ. Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενώ στην ίδια συνεδρίαση Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και Κύπρος δήλωσαν ότι στηρίζουν την ελληνική πρόταση για να ξεκινήσει η συζήτηση για ένα νέο πανευρωπαϊκό μοντέλο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο η Gazprom έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 από 40% σε 20%, επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα.

Τον πήχη των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη, χαμήλωσε και πάλι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιώντας ότι ο υψηλός πληθωρισμός και ο πόλεμος στην Ουκρανία αυξάνουν τον κίνδυνο να βρεθεί στο χείλος της ύφεσης η παγκόσμια οικονομία, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη.
Η παγκόσμια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2022 θα επιβραδυνθεί στο 3,2%, έναντι πρόβλεψης 3,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το οποίο μείωσε την πρόβλεψή και για την ανάπτυξη το 2023, από 3,6% τον Απρίλιο σε 2,9% σήμερα, επικαλούμενο τον αντίκτυπο της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Μάνδρα και Χαϊδάρι Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθησαν μια 55χρονη και ένας άνδρας από την περιοχή του Νέου Πόντου, καθώς έκαψαν ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η φωτιά.
Για έκτο 24ωρο μαίνεται η φωτιά στη Δαδιά Έβρου. ΟΙ δυνάμεις πυρόσβεσης αυτή την ώρα επικεντρώνονται στο νοτιοδυτικό μέτωπο. Η πυκνή δασική ύλη, οι συνεχείς αλλαγές του ανέμου, και η δυσκολία πρόσβασης στο δάσος καθώς πρόκειται για περιοχή NATURA, καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Καλύτερη η εικόνα και στη Λέσβο, όπου υπάρχει μόνο ένα μικρό ενεργό μέτωπο ανατολικά της Βρίσας.

Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος φωτιάς σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία.

Διακόσιοι εβδομήντα ένας ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 132 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Εκατόν τριάντα έξι χιλιάδες 77 τα νέα κρούσματα.

ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος σε ελικοδρόμιο των Σπάτων, με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα. Νωρίτερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες αφέθησαν ελεύθεροι ο χειριστής του ελικοπτέρου και δύο τεχνικοί εδάφους, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Χωρίς νερό έως τις 9:00 αύριο το πρωί, οι κάτοικοι του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, λόγω εργασιών της ΕΥΔΑΠ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα