back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Fuel Pass 2: Ανοίγει το Σ/Κ η πλατφόρμα – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση

Διαβάστε επίσης

Με τον κίνδυνο να χάσουν την επιδότηση μέσω του ” Fuel Pass 2″ μπορεί να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα φορολογική δήλωση και την οποία σκοπεύουν να υποβάλλουν μέχρι στα τέλη Αυγούστου μετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι για το νέο πρόγραμμα επιδότησης καυσίμου, μεταξύ των προυποθέσεων, ορίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια θα κριθούν με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που θα κατατεθούν φέτος για τα εισοδήματα του 2021.

Έτσι εάν δεν αποσαφηνιστεί κάτι διαφορετικό από το υπουργείο Οικονομικών οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να υποβάλουν αιτήσεις για το Fuel Pass 2 τον Αύγουστο κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα εάν τα χρονικά περιθώρια υποβολής των δηλώσεων είναι για λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα πρέπει να αποφασιστεί αν το επίδομα θα δοθεί με βάση το περυσινό εισόδημα ή και με το εισόδημα του 2020. Αλλιώς θα πρέπει είτε το σύστημα να επιλέξει εισόδημα ανάλογα με το αν έχει κατατεθεί η φετινή δήλωση, επιλογή που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ή να παραμείνει η πλατφόρμα ανοιχτή έως το τέλος Αυγούστου, ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις και όσοι επιλέξουν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση έως τις 30 Αυγούστου.

Αν δεν προκύψουν τεχνικά προβλήματα της τελευταίας στιγμής η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων του “Fuel Pass 2” θα ενεργοποιηθεί το Σαββατοκύριακο και τα χρήματα από 60-100 ευρώ ανά δικαιούχο αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων η μέσω ψηφιακής κάρτας (με μπόνους) στις αρχές Αυγούστου.

Το πρόγραμμα επιδότησης Fuel Pass 2 θα έχει κόστος 200 εκατ. ευρώ για τα δημόσια ταμεία και θα αφορά τους μήνες επιδότησης: Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.

Δικαιούχοι είναι 3,1 εκατ. φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ με τέσσερα παιδιά .

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα