back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Και επίσημα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι κλήσεις της Εθνικής

Διαβάστε επίσης

Στην προεπιλογή της Εθνικής βρίσκονται και οι Θανάσης, Κώστας και Άλεξ Αντετοκούνμπο, ενώ είναι και Λευτέρης Μαντζούκας, Όμηρος Νετζήπογλου και Γιώργος Τανούλης, που έδωσαν το «παρών» στο πρόσφατο Eurobasket U20 με τους Νέους.

Κανονικά είναι και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που θα συνεχίσει την καριέρα του στους Μάβερικς, ενώ επιστρέφει και ο Νικ Καλάθης.

Την προσεχή Δευτέρα 1 Αυγούστου θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τις σημαντικές υποχρεώσεις, των δύο προκριματικών του FIBA World Cup 2023 (25/8 στο Βελιγράδι με τη Σερβία και 28/8 στο ΟΑΚΑ με το Βέλγιο) και φυσικά για το Ευρωμπάσκετ 2022 (1-18/9 με πρώτο προορισμό το Μιλάνο).

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρης Ιτούδης, κάλεσε 23 παίκτες για την έναρξη της προετοιμασίας, ενώ όσοι ανήκουν σε ομάδες του ΝΒΑ θα ενταχθούν στις προβλεπόμενες από τους ισχύοντες κανονισμούς ημερομηνίες.

Στο πρόγραμμα της προετοιμασίας περιλαμβάνονται στις 9/8 στο ΟΑΚΑ ο Επίσημος Φιλικός Αγώνας Ελλάδα – Ισπανία / Χρυσός Χορηγός ΟΠΑΠ και στις 11/8 πάλι με την Ισπανία στη Μαδρίτη και το τουρνουά Ακρόπολις – AEGEAN στις 17-18-19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή των Γεωργίας, Πολωνίας και Τουρκίας.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα