back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάντρι Σίμσον: Αναμένω ότι σήμερα θα έχουμε πολιτική συμφωνία στο σχέδιο για την ενέργεια

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία για την ενέργεια εξέφρασε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον προσερχόμενη στο έκτακτο Συμβούλιο των αρμόδιων Υπουργών στις Βρυξέλλες.

«Θα συζητήσουμε σήμερα την προετοιμασία της ΕΕ για τον ερχόμενο χειμώνα. Οι χθεσινές ανακοινώσεις από την Gazprom υπογράμμισαν ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πιθανή διακοπή των προμηθειών ανά πάσα στιγμή», τόνισε η κ. Σίμσον, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να ενεργήσει «καλά τώρα».

«Αναμένω ότι σήμερα θα έχουμε ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση, διότι τα κράτη μέλη έχουν διαφορετικές συνθήκες, ξεκινούν από διαφορετικές θέσεις. Περιμένω ότι στο τέλος θα έχουμε πολιτική συμφωνία» προσέθεσε, ενώ ανέφερε ότι η βάση του μηνύματος της Επιτροπής ήταν η «ενότητα και η αλληλεγγύη».

Πολιτικά υποκινούμενες χαρακτηρίζει οι τελευταίες μειώσεις στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου

Η ανακοίνωση του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom ότι θα μειώσει περαιτέρω τις παραδόσεις της στην Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα είναι πολιτικά υποκινούμενη, σημείωσε σήμερα η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον, αμφισβητώντας την δήλωση της εταιρείας ότι περιέκοψε την παροχή επειδή χρειαζόταν να σταματήσει τη λειτουργία τουρμπίνας.

“Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τεχνικός λόγος για να το κάνει αυτό. Αυτό είναι ένα πολιτικά υποκινούμενο βήμα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’αυτό. Και ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο η προληπτική μείωση της ζήτησής μας για φυσικό αέριο είναι μια σοφή στρατηγική”, δήλωσε η Σίμσον, προσερχόμενη στη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας των χωρών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Σίμσον επισήμανε ότι αναμένει πως οι υπουργοί θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ που θα αξιώνει από τις χώρες να περιορίσουν τη ζήτησή τους για φυσικό αέριο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα