back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θ. Κολυδάς: Υψηλές θερμοκρασίες έως και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου

Διαβάστε επίσης

«Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και θα έχουν μεγάλη διάρκεια » πρόβλεψε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς. 

«Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου όπου  ο υδράργυρος θα δείχνει 5 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Συγκριμένα για την Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία, τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, κυμαίνεται συνήθως στους 33 βαθμούς  κελσίου, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38 βαθμούς» σημείωσε ο κ Κολυδάς

Σχολιάζοντας τις υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη τόνισε ότι η αίσθηση της ζέστης στη χώρα μας δεν είναι τόσο έντονη όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«’Όταν σε ορισμένες χώρες είχαμε 38 βαθμούς η σχετική υγρασία ήταν στο 35- 40% , αντίθετα στην Ελλάδα όταν έχουμε θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς η σχετική υγρασία είναι κάτω από 25% ‘Αρα η αίσθηση της δυσφορίας είναι σαφώς μικρότερη στην Ελλάδα»

Γενικά σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία όπως τα παρουσίασε ο κ. Κολυδάς, «την Πέμπτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα