back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στα κινητά τους τηλέφωνα μπορούν να έχουν οι πολίτες που το ΑΦΜ λήγει σε 1 τα νέα ψηφιακά αντίγραφα του Δελτίου Ταυτότητας και του Διπλώματος Οδήγησης.
«Ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια, ταχύτητα», τόνισε κατά την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Στην εκδήλωση το παρών εκτός από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών και Υποδομών έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν ήταν καθόλου δεδομένο πριν λίγα χρόνια» κάνοντας λόγο για «μια κατάκτηση της χώρας και όχι της κυβέρνησης που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια».
Περισσότερες λεπτομέρειες στο ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina.984

Το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης στη Λέσβο έχει οριοθετηθεί δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός προσθέτοντας ότι είναι ενεργό το βόρειο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή. Όπως είπε λόγω των ισχυρών ανέμων το μεσημέρι υπήρξε νέο μέτωπο προς το χωριό Βρίσα και για το λόγο αυτό στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση μέσω του 112.
Αναφορικά με τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι υπάρχει καλή εικόνα στο νότιο και νοτιοδυτικό μέτωπο ενώ σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες.
Σε εξέλιξη και η φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα, στα Γρεβενά.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Έβρο, Σαμοθράκη, Λέσβο και Χίο.

Νέο ιστορικό υψηλό για την τιμή του αερίου, το οποίο εκτοξεύτηκε πάνω από τα 225 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για να μειωθεί στη συνέχεια στα 199 ευρώ.
Η έλλειψη φυσικού αερίου μπορεί να αποφευχθεί, παρόλο που το φυσικό αέριο που ρέει μέσω του Nord Stream από τη Ρωσία στη Γερμανία μειώθηκε στο μισό δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό για τις βιομηχανίες και τους καταναλωτές να μειώσουν τη χρήση.
Η ρωσική Gazprom παρέχει στην Ευρώπη όσο περισσότερο αέριο είναι δυνατό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και πρόσθεσε πως τεχνικά θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό του αγωγού που οφείλονται στις κυρώσεις εμποδίζουν το ρωσικό κολοσσό να εξάγει περισσότερο.
Ανέφερε ότι η Gazprom θα μπορέσει να αυξήσει τις προμήθειες όταν τελειώσει η συντήρηση.
Η εκτόξευση της τιμής του φυσικό αερίου και οι πολιτικές αναταράξεις στην Ιταλία θα επιφέρουν πλήγμα ως και 2% στο ΑΕΠ της ευρωζώνης, προειδοποιεί η JP Morgan, η οποία προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο, ενώ αναμένει δύο αυξήσεις επιτοκίων 25 μ.β. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εως το τέλος του έτους.

Για περιστατικό παρενόχλησης ναυαγοσωστικού σκάφους του από περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Φαρμακονήσι κάνει λόγο με σημερινή ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, που δίνει και σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα.

Στην καταγγελία ότι το 20% των καυσίμων στη χώρα μας είναι λαθραίο ή νοθευμένο, προέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝ.ΒΕ.Θ), Θέμης Κιουρτζής.
Εξήγησε ότι το κόστος κυρίως λόγω διαφυγής των φόρων, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς να αποκλείεται να αγγίζει και το ένα δισ. ευρώ. Έσοδα που αν κατέληγαν στα δημόσια ταμεία, υποστήριξε, θα μπορούσαν να μειωθούν φόροι, προς όφελος των καταναλωτών.

Στη νοτιοδυτική Γαλλία, μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε κατά μήκος του ποταμού Αρντές κάνοντας στάχτη 7.500 στρέμματα σε διάστημα λίγων ωρών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που έδωσαν εντολή να εκκενωθούν δύο εργοστάσια, παρακείμενες κατασκηνώσεις και ένα καταφύγιο ζώων. Νωρίς το απόγευμα δόθηκε εντολή για την εκκένωση της κοινότητας Βογκ.

Στις αρχές Ιουλίου δασικές πυρκαγιές έκαψαν πάνω από 200.000 στρέμματα στον νομό Ζιρόντ, καθώς η Γαλλία – όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες – βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα