back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Χρούσος: Μέσω του δωρέαν προγράμματος «Διατροφή και Υγεία» αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της παχυσαρκίας αλλά και την προώθηση της σωστής διατροφής, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε να υλοποιεί από τις 26 Ιουλίου 2022 μέσα από τρία Πολυδύναμα Κέντρα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη και στον Νέο Κόσμο, το δωρεάν πρόγραμμα «Διατροφή και Υγεία».

Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας, Παιδιού, και Ιατρικής Ακριβείας και του επικεφαλής της, Ομότιμου Καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κ. Γιώργου Χρούσου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο κ. Χρούσος, περιέγραψε τους στόχους του προγράμματος που είναι η εξατομικευμένη συμβουλευτική για την επίτευξη και διατήρηση φυσιολογικού βάρους σώματος, αλλά και η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συμπεριφορών και φυσικής δραστηριότητας μέσα από τακτικές συναντήσεις με τους διατροφολόγους των Δημοτικών Ιατρείων.

«Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υπερβαρότητας, παχυσαρκίας και μεταβολικού συνδρόμου. Ειδικά στις ηλικίες 50-55 ετών, σχεδόν τα 2/3 του πληθυσμού αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα τα οποία μπορούν να αποφευχθούν υιοθετώντας έναν σωστό τρόπο ζωής», ανέφερε.

Έχοντας ο ίδιος ασχοληθεί με το στρες και τις επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό, τόνισε ότι ανάμεσα στις συνέπειές του, πέραν της παχυσαρκίας, είναι και οι παθήσεις που τη συνοδεύουν, όπως το μεταβολικό σύνδρομο, η αρτηριακή υπέρταση, η αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι γαστρεντερικές νόσοι, το μεταβολικό σύνδρομο, κ.ά

Σύμφωνα με τον κ. Χρούσο, το πρόγραμμα «Διατροφή και Υγεία», περιλαμβάνει εξετάσεις μέτρησης κρίσιμων δεικτών, δημιουργία πλάνου διατροφής με τη βοήθεια εξειδικευμένου διαιτολόγου – διατροφολόγου, βασισμένου στις ανάγκες κάθε πάσχοντα, καθώς και τον καθορισμό των στόχων που θα τεθούν μέσα από τις τακτικές συναντήσεις.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε εκατοντάδες ενήλικες συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν υποκείμενες παθήσεις και να τους κατευθύνουμε σχετικά με τη διατροφή τους, την άσκηση, τον ύπνο, όλα όσα συνιστούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Εντοπίζουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία αυξάνουν την ευαλωτότητα του ανθρώπου στις νόσους και παρεμβαίνουμε δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές», τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα