back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κώστας Καραμανλής: Το «car wallet» θα μας επιτρέπει να μην έχουμε μαζί μας το δίπλωμα οδήγησης

Διαβάστε επίσης

Στην ψηφιακή επανάσταση που πραγματοποιείται και στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με πιο πρόσφατη εξέλιξη το «car wallet», που θα μας επιτρέπει να μην έχουμε μαζί μας το δίπλωμα οδήγησης, αναφέρθηκε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τι είναι το «Ψηφιακό Πορτοφόλι», στο οποίο εκτός από την ταυτότητά μας θα έχουμε και το δίπλωμα οδήγησης, τόνισε ότι «θα το επιδεικνύουμε όπου χρειάζεται και δεν θα είναι υποχρεωτικό πλέον να έχουμε μαζί μας το χάρτινο δίπλωμα, ούτε την ταυτότητα. Όλα αυτά» πρόσθεσε, «έρχονται σε συνέχεια και άλλων ψηφιακών διευκολύνσεων που έχουμε καθιερώσει πρόσφατα, όπως η ηλεκτρονική μεταβίβαση του αυτοκινήτου». Σημείωσε επίσης ότι «μέσα σε δέκα μέρες έχουν γίνει 636 ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις»,και υπενθύμισε πως και η ανανέωση των διπλωμάτων, ή η αντικατάστασή τους γίνονται πλέον ψηφιακά.

«Αυτές οι ψηφιακές καινοτομίες κάνουν κάτι πολύ απλό», συνέχισε ο κ. Καραμανλής, «διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη και αντιμετωπίζουν φαινόμενα διαφθοράς και φαινόμενα διαπλοκής». Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε και την εφαρμογή «MyAuto» που είναι σε λειτουργία και έχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν το όχημά μας, όπως πότε περνάμε ΚΤΕΟ, αν είμαστε ασφαλισμένοι κλπ. «Έτσι πλέον εξοικονομούμε χρόνο και πόρους, αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αδιαφάνειας και όλα αυτά με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων», κατέληξε.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο μεγάλων έργων που έχει να γίνει από τους ολυμπιακούς αγώνες, ύψους πάνω από 13 δισ. Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη είπε ότι «τον Σεπτέμβριο μπαίνουν οι μπουλντόζες και ξεκινάει το κομμάτι του δημοσίου έργου. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπουν οι μπουλντόζες και στο κομμάτι της σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Επομένως, το έργο ξεκινάει».

Για το Μετρό του Πειραιά τόνισε ότι το κατασκευαστικό κομμάτι έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στη φάση των δοκιμών, ενώ γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να δοθεί σε λειτουργία το Σεπτέμβριο. Σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης είπε ότι περίπου στο 90% έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό έργο, στο σταθμό Βενιζέλου το Υπουργείο Πολιτισμού ολοκληρώνει τις εργασίες του μέσα στον Αύγουστο, τα εργοτάξια ήδη κλείνουν και οι χώροι αποδίδονται πάλι στους πολίτες και όλες οι εργασίες προχωρούν εντατικά με στόχο το Μετρό να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023.

Τέλος για τα σιδηροδρομικά έργα 4,5 δισ. και τη σύνδεση του σιδηροδρόμου με τα λιμάνια, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι αυτό αποτελεί αναγκαιότητα αν η Ελλάδα θέλει να παίξει ρόλο στη βιομηχανία των logistics. Μάλιστα «έως το 2028 πολλά από αυτά τα έργα θα είναι έτοιμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα