back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολλανδία: Νέα σύλληψη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ντε Βρις

Διαβάστε επίσης

Ολλανδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν ακόμη ύποπτο για τη δολοφονία του γνωστού Ολλανδού δημοσιογράφου Πέτερ Ρ. Ντε Βρις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υπόπτων σε έξι.

«Η αστυνομία και οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο άνδρας ήταν μέρος μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκτελούσε βίαιες πράξεις έναντι αμοιβής», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους.

Ο 27χρονος ύποπτος συνελήφθη στη νότια πόλη Χέλμοντ και το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι εισαγγελείς είπαν ότι η εμπλοκή του στη δολοφονία του Ντε Βρις θεωρείται «έμμεση».

Ο Ντε Βρις, που ειδικευόταν σε ποινικές υποθέσεις, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Άμστερνταμ προκαλώντας κύμα θλίψης και αγανάκτησης στη χώρα.

Η κρατική εισαγγελία εξακολουθεί να ερευνά άλλους που εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου, και ποιος μπορεί να τη διέταξε.

Η ετυμηγορία στη δίκη δύο ανδρών που συνελήφθησαν λίγο μετά τη δολοφονία καθυστέρησε στις 11 Ιουλίου καθώς οι δικαστές διέταξαν να ανοίξει ξανά η υπόθεση μετά τη σύλληψη επιπλέον υπόπτων.

Στις 4 Ιουλίου, η αστυνομία συνέλαβε έναν Πολωνό ο οποίος θεωρείται ότι βοήθησε στην οργάνωση της δολοφονίας στην Ολλανδία.

Στις 5 Ιουλίου, η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο στην Ισπανία και έναν ακόμη στο νησί Κουρασάο της Καραϊβικής ως ύποπτο εμπλοκής στη δολοφονία.

Και οι έξι ύποπτοι παραμένουν υπό κράτηση.

Από τους δύο υπόπτους που δικάζονται, ο ένας, που κατηγορείται ότι οδηγούσε ένα όχημα για την διαφυγή των δραστών, έχει αρνηθεί οποιοδήποτε αδίκημα. Ο άλλος, που κατηγορείται για τη δολοφονία, έχει επικαλεστεί το δικαίωμά του μην ομιλεί. Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει ισόβια κάθειρξη και για τους δύο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα