back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα ξένα ΜΜΕ για την μηνυτήρια αναφορά Νίκου Ανδρουλάκη

Διαβάστε επίσης

Έντονο είναι το ενδιαφέρον από τα ξένα ΜΜΕ για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του από το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator. Eίναι χαρακτηριστικό ότι Reuters, Politico Brussels, Euractiv, -μεταξύ άλλων- αναφέρονται με εκτενή άρθρα τους στην υπόθεση.

«Σκάνδαλο παρακολούθησης τηλεφώνου» τιτλοφορεί άρθρο του το Politico, σχετικά με τα όσα καταγγέλλει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενο και στην παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.
https://www.politico.eu/newsletter/brussels-playbook/orban-under-fire-energy-deal-fudge-mbs-in-europe/

Το δημοσίευμα του Reuters επισημαίνει ότι η καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, «έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να ακολουθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και να εξετάζει πιο αυστηρά τους εμπόρους κατασκοπευτικού λογισμικού και τη χρήση ισχυρού λογισμικού παρακολούθησης».
https://www.reuters.com/world/europe/greek-socialist-leader-files-complaint-over-attempted-phone-bugging-2022-07-26/

Ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση απόπειρας υποκλοπής του κινητού τηλεφώνου του σοσιαλιστή ηγέτη Νίκου Ανδρουλάκη όπως γράφει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το Euractiv. Φιλοξενεί σχόλιο εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –που δεν κατονομάζεται- πως «οποιαδήποτε προσπάθεια των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη», προσθέτοντας ότι «η Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές να εξετάσουν διεξοδικά τυχόν τέτοιους ισχυρισμούς και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών».

EU Commission alarmed by new spyware case against Greek socialist leader

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα