back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Ο Αγιαβεφέ είναι διωκόμενος πολιτικός πρόσφυγας

Διαβάστε επίσης

Στοιχεία που δείχουν ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε είναι πολιτικός πρόσφυγας διωκόμενος απο του τουρκικό καθεστώς κατέθεσε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτογράφηση του συγκεκριμένου προσώπου από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών «ο συγκεκριμένος πολιτογραφήθηκε τον Ιούλιο του 2016 πολίτης του ψευδοκράτους για να του αφαιρεθεί η υπηκοότητα τον Νοέμβριο του 2016. Το 2022 δεν είχε αυτή την ιδιότητα». Ανέφερε επίσης πως από τον έλεγχο προέκυψε ότι το ποινικό του μητρώο είναι «λευκό» και υποστήριξε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών σημειώνουν ότι «όσα δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο για τον Γ. Αγιαβέφε είναι μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια».

Επίσης σύμφωνα με τον Μ. Βορίδη το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει άλλη επαφή με το ψευδοκράτους ενώ αντιθέτως όλες οι πληροφορίες που τον αφορούν προέρχονται από τον τουρκικό τύπο, είναι μη επιβεβαιωμένες και δεν συντρέχει κίνδυνος ασφάλειας από το πρόσωπο αυτό. Για την απόφαση του Αρείου Πάγου είπε οτι αποδείχθηκε για τον Γ. Αγιαβάφε ότι είναι Χριστιανός στο Θρήσκευμα, μέλος ομάδας αντιφρονούντων προς το καθεστώς της Τουρκίας και πως εξαιτίας τις αντιπολιτευτικής του δράσης δέχεται τρομοκρατικές επιθέσεις στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να έχει καταφύγει η οικογένειά του στην Ελλάδα. Τέλος ο κ Βορίδης αναφέρθηκε σε επιστολές του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Μητροπολίτη Πειραιώς και της Ιεράς Συνόδου, των Δήμων Πειραιά, Ραφήνας, Αχαρνών και της Ελληνικής Αστυνομίας που ενημερώνουν πως οι επενδύσεις και οι δωρεές του συγκεκριμένου προσώπου ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα