back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αποσύρθηκαν οι διατάξεις πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούσαν τις περιοχές Natura. Οι επίμαχες διατάξεις είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικούς φορείς, ωστόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πολυήμερη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς και στη Βάλια Κάλντα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην Ολομέλεια, εξέφρασε την πρόθεση να ξανατεθεί σε νέα διαβούλευση το συγκεκριμένο μέρος του νομοσχεδίου, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση.

Ηρεμία αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια διαδηλωτών και ΜΑΤ και έγιναν δυο προσαγωγές, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη δυο πορείες μια για την περιβαλλοντική καταστροφή και κλιματική κρίση και η δεύτερη για τον απεργό πείνας Γιάννη Μηχαηλίδη μετά την αρνητική απόφαση του συμβουλίου Εφετών της Λαμίας στο αίτημα αποφυλάκισης.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς τις επόμενες ώρες προβλέπονται ισχυροί άνεμοι. Η καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς, είναι ανυπολόγιστη δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ζητώντας να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις. «Δεν μπορεί να είναι μόνο τέσσερις δασοφύλακες για αυτή την μεγάλη έκταση. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας δασολόγος», πρόσθεσε.

Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, σε όλη την Πελοπόννησο, στη Ζάκυνθο, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Πλαφόν 5 ευρώ ως ανώτατη τιμή στις μηνιαίες πάγιες χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας Είδαμε ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων.

«Δεν θα θυσιάσω την πολιτική σταθερότητα της χώρας για να κερδίσω πολιτικό πλεονέκτημα, οι αγορές μας επιβραβεύουν γιατί είμαστε θεσμικά σοβαροί», τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο CNN. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει την 4ετία.
Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ότι ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας καλά θα κάνει να κοιτάξει την οικονομία και να μην σκέπτεται την αναβίωση μίας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Παράλληλα υπογράμμισε δύο φορές πως η χώρα μας συμπεριφέρεται υπεύθυνα απέναντι στη γείτονα και πως το μόνο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι το Διεθνές Δίκαιο. «Αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες σοβαρές προκλήσεις από την Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση, θα προασπίσω την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, επιμένοντας στην τακτική των προκλήσεων στο Αιγαίο.

Η μεγάλη πτώση στις πολυτεχνικές σχολές της Αθήνας και τις νομικές σχολές είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο από τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις καθώς παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις σημειώθηκε άνοδος στις πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας και τις φιλολογικές σχολές σε όλη τη χώρα ενώ η στις οικονομικές και πληροφορικές, παρά την αύξηση των υποψηφίων, δεν παρατηρήθηκε η αναμενόμενη άνοδος των βάσεων τους.

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκινά αύριο στις δύο μετά το μεσημέρι η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού, προκειμένου να διαλευκανθεί η καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το λογισμικό Predator. Στη συνεδρίαση θα κληθούν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Απορρήτου Επικοινωνιών. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή του ’89 με τους κοριούς. Tο θέμα τώρα ανοίγει», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, καθώς η ΕΥΠ είναι υπό τον έλεγχο του.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα έρθει απολογούμενη στη Βουλή για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος καλεί κυβέρνηση και κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καταργηθεί η διάταξη που δεν επιτρέπει την ενημέρωση όσων έχουν υποστεί παρακολούθηση.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία, την πέμπτη, είχαν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ κατά την οποία συζήτησαν την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών και τις εμπορικές διαφορές τους.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν ότι η Κίνα είναι απολύτως αντίθετη στην ανεξαρτητοποίηση της Ταϊβάν και στην παρέμβαση ξένων δυνάμεων.
«Όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται» προειδοποίησε ο Σι τον Μπάιντεν για το ζήτημα της Ταϊβάν, σύμφωνα με κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

520 σχολικές καθαρίστριες για τη νέα σχολική χρονιά θα προσλάβει ο Δήμος Αθηναίων. Έως τις 5 Αυγούστου οι αιτήσεις.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα