back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΥΔΑΠ: Συμφωνία με Lamda Development για διαχείριση υδάτων στο Ελληνικό

Διαβάστε επίσης

Στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας και Κατανόησης με τη Lamda Development S.A., μέσω της θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. («LAMDA») προχώρησε η ΕΥΔΑΠ.

Η συνεργασία αφορά στην ύδρευση, αποχέτευση και εγκατάσταση παραγωγής ανακυκλωμένου νερού, καθώς και δικτύου αστικής και περιαστικής διανομής ανακυκλωμένου νερού για την κάλυψη των αναγκών του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Η ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., θα εποπτεύει την κατασκευή των έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, παραγωγής και διάθεσης του ανακυκλωμένου νερού, ενώ, μετά την ολοκλήρωσή τους, θα αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισής τους. Η ΕΥΔΑΠ επίσης, θα εκτελέσει τα αναγκαία έργα προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής κάλυψη των αναγκών υδροδότησης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού που εκτιμώνται σε 17.000 κυβικά μέτρα την ημέρα στην πλήρη ανάπτυξή του.

Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή εγκατάστασης παραγωγής ανακυκλωμένου νερού η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των κοινόχρηστων και ανοιχτών χώρων πρασίνου του Πάρκου Ελληνικού. Η δυναμικότητα της παραπάνω εγκατάστασης, σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι της τάξεως των 7.000 κυβικών μέτρων την ημέρα.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, η εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας αποτελεί βασικό παράγοντα του στρατηγικού τους σχεδιασμού και της υλοποίησης των επενδυτικών τους σχεδίων, κάνοντας χρήση όλων των τεχνολογικά προηγμένων εργαλείων διαχείρισης των υδάτινων πόρων με απώτερο σκοπό τη διαφύλαξη του πόρου και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα