back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα-Σε επιφυλακή οι δασοπυροσβέστες

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση είναι από νωρίς το μεσημέρι η μεγάλη δασική πυρκαγιά στη νότια Λέσβο που μέχρι το πρωί ήταν σε εξέλιξη μεταξύ των χωριών Βρίσα και Πολυχνίτος.

Ο χώρος περιφρουρείται από δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για να αποφευχθεί τυχόν επέκταση της φωτιάς εςνώ από αέρος δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν όλη την ημέρα κατασβέσεις σε μικροεστίες ώστε να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Σε ύφεση είναι και όλα τα άλλα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Σε επιφυλακή, ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στο δάσος της Δαδιάς, δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ζητώντας να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις. “Δεν μπορεί να είναι μόνο τέσσερις δασοφύλακες για αυτή την μεγάλη έκταση. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας δασολόγος”, τόνισε, μεταξύ άλλων.

Συνολικά 39 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια της εκδήλωσής τους.

Πολύ υψηλός αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, σε όλη την Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στις Κυκλάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα