back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τροπολογία για την αποκατάσταση της αρμοδιότητας της ΑΔΑΕ κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Τροπολογία για την αποκατάσταση και ενίσχυση της αρμοδιότητας της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και προστασία των πολιτών απέναντι σε διαδικασίες άρσης απορρήτου, κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης, το 2021 καταργήθηκε η αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ να γνωστοποιεί τη λήψη του μέτρου της άρσης του απορρήτου, μετά τη λήξη του, ακόμη και αν δεν διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε, στις περιπτώσεις που η λήψη του έγινε κατ’ επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η επαναφορά σε ισχύ και βελτίωση του προϋφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, που καθιέρωνε υψηλότερου βαθμού εγγυήσεις κατά τη διαδικασία άρσης απορρήτου που διενεργούνταν από κρατικές αρχές για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι απολύτως επιβεβλημένη.

“Με την τροπολογία αυτή προτείνουμε την κατάργηση της τροπολογίας που εισήχθηκε στην έννομη τάξη του 2021, με την οποία καταργήθηκε η αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ να γνωστοποιεί την λήψη του μέτρου της άρσης του απορρήτου”, είπε αναπτύσσοντας την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος και συμπλήρωσε ότι η διάταξη αυτή έχει κριθεί ενάντια στο άρθρο 19 του Συντάγματος

Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα