back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τη δυσφορία της Άγκυρας εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας ομολόγου του στην Αθήνα ότι «τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό.
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τη Γερμανίδα ομόλογο του, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου.

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου» και να μη γίνει εργαλείο της προπαγάνδας της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Μπέρμποκ. «Εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα, ως μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της χώρας αλλά και της ΕΕ», ανέφερε.
«Εγώ δεν είπα ότι η Γερμανία κάνει προπαγάνδα αλλά γίνεται θύμα προπαγάνδας της Ελλάδας», έσπευσε να διορθώσει ο τούρκος Υπουργός κάνοντας λόγο για κάποιο λάθος στη μετάφραση.

Νωρίτερα σήμερα, η κ. Μπέρμποκ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογο της Νίκο Δένδια ο οποίος έθεσε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και εξαγωγών πολεμικού υλικού στην Τουρκία. Υπενθύμισε δε πως η Τουρκία παρότι μέλος του ΝΑΤΟ απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους ΕΕ, της Κύπρου.

Αναφορικά με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση το θέμα θεωρείται λήξαν για να αναγνωρίσει ότι «κατανοεί» πως για την ελληνική κυβέρνηση και κοινωνία το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Διέψευσε κατηγορηματικά η κυβέρνηση ότι το δημόσιο έχει προχωρήσει στην προμήθεια του παράνομου λογισμικού Predator με το οποίο επιχειρήθηκε η παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης και δεν υπάρχει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα τέτοια σύμβαση, προσθέτοντας ότι η χώρα μας έχει ένα από τα αυστηρότερα πλαίσια για τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους ασφαλείας.
«Θεωρούμε ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης» φέρεται να είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι κανείς δεν πήρε καμία ευθύνη σε σχέση με τις καταγγελίες. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ από τα στοιχεία προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για τη χρήση παράνομου λογισμικού και αναφέρονται σε εκθέσεις του Δεκεμβρίου του 2021 σε υποκλοπές του Predator από κυβερνητικά υποστηριζόμενους φορείς και όχι από ιδιώτες.

Η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη μόλις άνοιξε, η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, τονίζει το ΠΑΣΟΚ και καλεί την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να ερευνήσουν ποια πρόσωπα και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα.

Την προσωρινή διακοπή όλων των πτήσεων των F35, λόγω προβλήματος στο μηχανισμό εκτίναξης των πιλότων αποκάλυψε το Breaking Defense και επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της αμερικανικής αεροπορικής διοίκησης.
Στον αμερικανικό στόλο περιλαμβάνονται 350 αεροσκάφη τελευταίας γενιάς F-35, τα οποία θα ελεγχθούν, θα επιδιορθωθούν και θα δοθούν εκ νέου στη διάθεση της αεροπορικής διοίκησης.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, στις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

Δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών με πιστωτική κάρτα σε έως 6 άτοκες δόσεις, μέσω όλων των τραπεζών προσφέρει από τις 28 Ιουλίου η ΔΕΗ. Η δυνατότητα αφορά ποσά από 200 ευρώ και πάνω, με πιστωτικές κάρτες VISA, MasterCard και Diners.

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα του “Fuel Pass 2” για την υποβολή αιτήσεων από τους κατόχους Ι.Χ και μοτοσυκλετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ένα μήνα περιθώριο να υποβάλουν την αίτηση τους.
XANIAS
Την απόκτηση του 28χρονου Σλοβένου μεσοεπιθετικού Μπένιαμιν Βέρμπιτς ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επόμενα τρία χρόνια

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6. Από το απόγευμα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα