back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις Φιλιππίνες, η ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς στην επαρχία Άμπρα φθάνει από αέρος

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές των Φιλιππίνων διένειμαν σήμερα από αέρος προμήθειες σε περιοχές που παρέμεναν αποκλεισμένες από τον υπόλοιπο κόσμο μετά τον σεισμό 7 βαθμών που έπληξε τη νήσο Λουζόν προχθές Τετάρτη, καθώς κάτοικοι απηύθυναν απεγνωσμένες εκκλήσεις να τους σταλούν τρόφιμα και σκηνές για να στεγαστούν προσωρινά.

Ο στρατός ανέφερε πως έστειλε προσωπικό με ελικόπτερα για τη διανομή βοήθειας σε επτά αποκομμένες κοινότητες στην ορεινή επαρχία Άμπρα.

Μεταφέρθηκαν αεροπορικώς 3.000 πακέτα με γεύματα στις κοινότητες αυτές, δήλωσε ο Ρόμελ Λόπες, εκπρόσωπος του υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM.

Πολλοί κάτοικοι της επαρχίας κατασκηνώνουν σε ανοικτούς χώρους ή πάρκα, με τα νεύρα τεντωμένα από τους ασταμάτητους μετασεισμούς έπειτα από τον κύριο, το πρωί της Τετάρτης.

Ο πιο πρόσφατος επίσημος απολογισμός των θυμάτων του σεισμού από τις αρχές κάνει λόγο για έξι νεκρούς και 270 τραυματίες στο βόρειο τμήμα της νήσου Λουζόν, της μεγαλύτερης και πιο πυκνοκατοικημένες του αρχιπελάγους.

Στην πόλη Μπουκλόκ, αποκομμένη ως χθες το πρωί, οι κάτοικοι ανησυχούσαν περισσότερο για τον κίνδυνο κατολισθήσεων εξαιτίας των μετασεισμών και της βροχής, σύμφωνα με πρώην δήμαρχο.

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κάπου 1.600 σπίτια και 100 υποδομές, ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, προσθέτοντας ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 μετασεισμοί μεγέθους 1,5 ως 5,4 βαθμών.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται συχνά από ισχυρούς σεισμούς, καθώς βρίσκονται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη.

Ο σεισμός της Τετάρτης ήταν ο ισχυρότερος που έχει πλήξει τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας εδώ και χρόνια.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα