back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ενόχληση της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις Μπέρμποκ η οποία κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί την ελληνική κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, μία κυριαρχία, την οποία όπως τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει”. Κατά τη συνάντηση που είχε εν συνεχεία η Αναλένα Μπέρμποκ με τον τούρκο ομόλογό της, στην Κωνσταντινούπολη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτίμησε ότι η “Γερμανία θα πρέπει να κρατήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και να μην παίζει το παιχνίδι των ελληνικών και κυπριακών προκλήσεων και προπαγάνδας”. Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Μπέρμποκ. «Εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα, ως η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της χώρας αλλά και της ΕΕ», τόνισε. 

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Γαλλία, είναι σύμμαχος και φίλη χώρα με την Ελλάδα και θα σταθεί αλληλέγγυα έναντι των απειλών κατά της κυριαρχίας της, έστειλε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια, στο Παρίσι. “Είναι λυπηρό να υπάρχουν φαινόμενα αναθεωρητισμού τον 21ο αιώνα” δήλωσε ο κ. Δένδιας ο οποίος ενημέρωσε τη Γαλλίδα ομόλογό του για την έξαρση της τουρκικής ρητορικής και τις προκλητικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή. “Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε στο πλευρό σας” τόνισε η κυρία Κολονά. 

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, Λίμνη Δασίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα. Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας. Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.  

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα του “Fuel Pass 2″ για την υποβολή αιτήσεων από τους κατόχους Ι.Χ και μοτοσικλετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ένα μήνα περιθώριο να υποβάλουν την αίτηση τους.  

Ειλικρινή χαρακτήρισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τη συνομιλία που είχε με το Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο κάλεσε να δεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση των Αμερικανών κρατουμένων στη Ρωσία. Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε να σταματήσει η αποστολή όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία. 

“Ηθελημένο έγκλημα πολέμου της Ρωσίας” χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό φυλακής στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως τόνισε δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 50 ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου. 

Τον πρώτο θάνατο στην Ευρώπη, εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσε η Ισπανία.   

Πρωταθλήτριες κόσμου η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου στη δίκοπο άνευ πηδαλιούχου, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας. 

Και καιρός… 

Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα