back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στη μάχη για την επιτήρηση και την αποτροπή πυρκαγιών έχει ριχτεί η Ελληνική Αστυνομία, η οποία στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών, τον έγκαιρο εντοπισμό και αναγγελία αυτών καθώς και για τον έλεγχο ύποπτων ατόμων και οχημάτων, έχει οργανώσει για σήμερα  135 αστυνομικές περιπολίες. 

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έχουν διατεθεί 30 περιπολίες στα σημεία απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση (δάση, άλση κλπ) βάσει του υφιστάμενου δείκτη επικινδυνότητας. 

 Καλύτερη είναι η εικόνα των πυρκαγιών σε Ηλεία και Βέλο Κορινθίας. Στην Ηλεία, αρχικά εκδηλώθηκε φωτιά στην Λινίσταινα το μεσημέρι του Σαββάτου με τις αρχές να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού. Λίγη ώρα μετά ένα δεύτερο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στην Αγία Κυριακή. Στην περιοχή της Αγίας Κυριακής μάχη με τις φλόγες δίνουν 63 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βέλο Κορινθίας. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Ελληνοχώρι επιχειρούν 51 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 53χρονος αστυνομικός που συνελήφθη κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.  “Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Η Ουκρανία κατήγγειλε σήμερα τις εκκλήσεις Ρώσων να «κρεμάσουν» ή να επιφέρουν έναν «ταπεινωτικό θάνατο» σε μαχητές του ουκρανικού τάγματος Αζόφ .«Η Ρωσία είναι τρομοκρατικό κράτος. Στον 21ο αιώνα, μόνο οι άγριοι και οι τρομοκράτες μπορούν να πουν σε διπλωματικό επίπεδο ότι οι άνθρωποι αξίζουν να εκτελούνται με απαγχονισμό», αντέδρασε από την πλευρά του Άντρι Γερμάκ, ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

 Συνέχιση της ενεργειακής απειλής στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς ο ρωσικός κολοσσός αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι σταμάτησε να τροφοδοτεί τη γειτονική Λετονία με αέριο, κατηγορώντας την για παραβίαση όρων αναφορικά με την παραλαβή αερίου. Η Ρωσία έχει ήδη διακόψει τις παροχές αερίου προς την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Δανία.  

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της εκτέλεσης εργασιών, για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας ξεκινούν απο αύριο (31/7) όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 31.07.2022 έως 15.10.2022 και καθ’ όλο το 24ωρο, θα πραγματοποιούνται  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά τμήματα του δήμου Αθηναίων. Αναλυτικά οι ρυθμίσει στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr  

Ακυρώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η αποψινή παράσταση της Τόσκα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού , λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας της σοπράνο Κριστίνε Οπολάις, η οποία επρόκειτο να ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο, και αφού εξαντλήθηκε κάθε προσπάθεια αντικατάστασης της. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα επιστραφούν τα χρήματα στους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για την αποψινή παράσταση. 

Και ο καιρός…  

Αίθριος για αύριο στην Αττική.  Άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 24  έως 37 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα