back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου πλέει το ερευνητικό σκάφος «Αμπντουλχαμίτ Χαν», το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic βγήκε από το λιμάνι Τασούκου της Τουρκίας πριν μέρες. Η Άγκυρα είχε προαναγγείλει την ενέργεια για τις 9 Αυγούστου. Τις κινήσεις του σκάφους παρακολουθεί η ελληνική πλευρά.

Την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από την πόλη Ντονέτσκ, πεδίο σκληρών μαχών με τη Ρωσία, ζήτησε σε διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. “Σε αυτό το στάδιο του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας” υπογράμμισε.

Κλιμακώνει την ενεργειακή απειλή η Ρωσία έναντι της Ευρώπης. Ο ρωσικός κολοσσός αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να τροφοδοτεί και τη Λετονία με αέριο, επικαλούμενη παραβίαση όρων του συμβολαίου. Καθώς η Ευρώπη ετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο της πλήρους διακοπής, η Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ετοιμάζει το δικό της πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15%.

Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Ηλεία και Κορινθία. Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή, Ελληνοχώρι του δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κορινθία. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή Λυνίσταινα, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία, όπως και στην Αγία Κυριακή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

135 αστυνομικές περιπολίες έχει οργανώσει για σήμερα η Ελληνική Αστυνομίας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών, καθώς και για τον έλεγχο ύποπτων ατόμων και οχημάτων. Επιπλέον, έχουν διατεθεί 30 περιπολίες για ελέγχους σε σημεία απαγόρευσης διέλευσης, όπως δάση και άλση.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και πάλι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μόλις 10 ημέρες από προηγούμενη νόσηση. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο δεν έχει συμπτώματα, ωστόσο θα επιστρέψει στην απομόνωση για να “προστατέψει” το περιβάλλον του.

Στον Ινδικό ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κάθοδο προς την ατμόσφαιρα της Γης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, τα εξαρτήματα βάρους 23 τόνων εισήλθαν στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ό,τι απέμεινε από την καύση τους, χάθηκε στη θάλασσα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό ξεκινούν από σήμερα. Συγκεκριμένα ως τον Οκτώβριο θα πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά τμήματα του δήμου Αθηναίων. Αναλυτικά οι ρυθμίσει στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w.athina984.gr

Και ο καιρός…

Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα