back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία είναι η πλατφόρμα για την εγγραφή πολιτών στον προσωπικό γιατρό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μέσα από το twitter

«Από σήμερα, 1η Αυγούστου, η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό είναι διαθέσιμη.

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://ehealth.gov.gr/p-rv/p

Ωστόσο, η πλατφόρμα είναι ανοικτή μόνο για τη μισή χώρα, αφού στις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου δεν υπάρχει ακόμα ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικών γιατρών.

«Οι γιατροί για όλες τις περιφέρειες θα εγγράφονται μέχρι 5 Αυγούστου, ειδικά για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο θα εγγράφονται μέχρι 31 Αυγούστου και ο πληθυσμός θα ξεκινήσει να εγγράφεται από 1/9, γιατί υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, δεν υπάρχει πληθώρα γιατρών στο Νότιο Αιγαίο. Στην Αττική δεν έχουμε ακόμα τον αριθμό για να μπορέσουμε να καλύψουμε.
Γιατρούς αυτή τη στιγμή, δημοσίου και ιδιωτικού συστήματος, έχουμε γύρω στους 3 χιλιάδες. Υπολογίζουμε ότι για την πλήρη κάλυψη του πληθυσμού θα χρειαστούμε 1500 με 2000 ακόμα, οπότε θεωρούμε ότι θα υπάρξει και η προσέλευση», είπε το πρωί ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι:

Για τους γιατρούς τα εισοδήματα θα είναι από 60 έως 70.000 ευρώ ετησίως, το μάξιμουμ της απασχόλησης είναι 7 ώρες την ημέρα, σε όσους επιλέξουν να εγγράψουν 2 χιλιάδες ασθενείς, άρα υπάρχει η δυνατότητα να έχουν και ιδιωτικό έργο και με 7 ώρες να κερδίσουν πολύ σημαντικά ποσά.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και πακέτα κινήτρων τα οποία θα ανακοινωθούν από Σεπτέμβριο επιπλέον δωρεάν παροχών από τον ΕΟΠΥΥ για όσους εγγραφούν…

Πάντως, το μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας κοινοποίησε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία “Στην Αττική έχουν εκδηλώσει διάθεση να ενταχθούν στο σύστημα 125 γιατροί, στη Θεσσαλονίκη 31, στην Πάτρα 3 και στο Λασίθι 1, ενώ κανένας δεν έχει δηλώσει στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και στη Ζάκυνθο”.

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα