back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

 

Ανοίγει σήμερα για τους αριθμούς φορολογικού μητρώου που λήγουν σε 1,2 και 3, η πλατφόρμα του “Fuel Pass 2” για την υποβολή αιτήσεων από τους κατόχους Ι.Χ και μοτοσυκλετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ένα μήνα περιθώριο για να υποβάλουν την αίτηση τους. Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα με κέρδος 15 ευρώ είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

 

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία εγγραφής των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους στον προσωπικό γιατρό σε όλες τις περιφέρεις της χώρας πλην των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές των γιατρών στο θεσμό του προσωπικού γιατρού είναι η 5η Αυγούστου. Για τις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές των γιατρών παρατείνονται έως τις 31 Αυγούστου. Το σύστημα του προσωπικού γιατρού θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία αρχές του επόμενου έτους.

 

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε χθες το βράδυ τα νέα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας εναντίον της πόλης Μικολάιφ, διαμηνύοντας ότι ο στρατός του θα τα ανταποδώσει. Μίλησε για «έναν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της περιοχής», προσθέτοντας πως «καμία ρωσική επίθεση δεν μένει αναπάντητη από τον στρατό μας και τις υπηρεσίες πληροφοριών».

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ, ο Ολεξάντρ Σενκέβιτς τόνισε ότι η πόλη υπέστη τουλάχιστον 12 πυραυλικά πλήγματα, που χαρακτήρισε πιθανόν τα σφοδρότερα από το ξέσπασμα του πολέμου, τονίζοντας ότι κατέστρεψαν σχολεία και σπίτια. Μίλησε για τουλάχιστον 2 νεκρούς και τρεις τραυματίες.

 

Η ένταση στο βόρειο Κόσοβο βαίνει προς εκτόνωση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για έναν μήνα την εφαρμογή της απόφασης αντικατάστασης των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Η Πρίστινα προχώρησε στην απόφαση αυτή έπειτα από παρέμβαση των ΗΠΑ, που ζήτησαν να ανακληθεί προσωρινά το μέτρο για να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης. Παρεμβάσεις στην Πρίστινα έγιναν επίσης και από την ΕΕ με το ίδιο αίτημα. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Κοσόβου, η απόφαση για τις πινακίδες κυκλοφορίας δεν αποσύρεται, αλλά θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου, και όχι από σήμερα όπως είχε αναγγελθεί. Ικανοποιημένος που επικράτησε η λογική δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Χθες πληροφορίες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για είσοδο του σερβικού στρατού στο Κόσοβο και για ανταλλαγή πυρών με Κοσοβάρους αστυνομικούς. Την πληροφορία διέψευσε το σερβικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Προς το παρόν, ο σερβικός στρατός δεν έχει περάσει τη διοικητική γραμμή και δεν έχει εισέλθει στο έδαφος του Κοσόβου». Η κρίση στο Κόσοβο προκάλεσε επίσης αντίδραση της διπλωματίας της Ρωσίας, η οποία τάχθηκε στο πλευρό των Σέρβων.

 

Τα ψηφιακά ίχνη του 53χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στη Μυτιλήνη ερευνούν οι αρχές. Σήμερα ο αστυνομικός και προπονητής θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή Λέσβου ενώ η μητέρα της 14χρονης δήλωσε στην ΕΡΤ βέβαιη ότι ο 53χρονος έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια.

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ σε βιοτεχνικό χώρο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στο υπόγειο βιοτεχνικού χώρου εμπορίας και παραγωγής καφέ που βρίσκεται στην οδό Ασυρμάτου 67 στον Άγιο Δημήτριο.

 

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα στη νοτιοανατολική Γαλλία, με 2.000 στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη στον νομό Γκαρ όπου ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά και κοντά στη Μασσαλία, να προκαλείται μερικό κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων λόγω του καπνού. Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά και νοσηλεύεται με εγκαύματα. Η Γαλλία βρίσκεται εν αναμονή ενός νέου επεισοδίου καύσωνα, με 35 έως 39 βαθμούς Κελσίου από σήμερα στα νότια της χώρας.

 

Κλειστοί έως και την Κυριακή οι σταθμοί του Μετρό «Νίκαια», «Κορυδαλλός» και «Αγ. Βαρβάρα» προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες εργασίες για τη λειτουργία της επέκτασης Γραμμής 3 προς το λιμάνι και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που θα δοθεί στο επιβατικό κοινό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Έως τις 7 Αυγούστου η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα».

 

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί αγνοούνται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων και υπερχείλισης ποταμών στην Μπάλε, στην ανατολική Ουγκάντα.

 

Αίθριος ο καιρός στην Αττική, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Ανεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα