back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.Εξαιτίας του καπνού, τα αεροσκάφη προσγειώνονται στο βόρειο διάδρομο του αεροδρομίου και απογειώνονται από το νότιο, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Οι τοπικές αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες.

Την -κατά απόλυτη- προτεραιότητα των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αφορούν καταγγελίες που σχετίζονται με παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις υποθέσεις των παρακολουθήσεων με το λογισμικό Predator, κατέθεσαν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας, παράλληλα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

“Είναι το λιγότερο ύποπτη η στάση του Μεγάρου Μαξίμου να προσπαθεί να υποβαθμίσει αυτό το ζήτημα διαχέοντας συνεχώς είτε από τα στελέχη της ΝΔ είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο fake news στην ελληνική κοινωνία”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

“Επιβάλλεται η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι πρέπει και όλες οι κρατικές υπηρεσίες να συνδράμουν. Ο Πρωθυπουργός έδειξε άμεσα αντανακλαστικά”, είχε τονίσει νωρίτερα, ερωτηθείς για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, ενδεχόμενο υποχρεωτικών διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά. “Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να μη φτάσουμε εκεί. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα, αχαρτογράφητα νερά και σε ότι αφορά τις τιμές και σε ότι αφορά την επάρκεια. Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατηγορούμενη για τις δολοφονίες και των τριών παιδιών της είναι από σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, άσκησαν σε βάρος της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Η νέα δίωξη στηρίζεται στα αδιάσειστα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλογριά, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών. Επιπλέον στοιχείο ότι η προφυλακισμένη Πισπιρίγκου σκότωσε και τα δύο μικρότερα παιδιά της, αποτελεί το δεδομένο ότι μόνο εκείνη ήταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, κάτι που είχε γίνει και με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σχεδόν καθημερινές είναι οι προκλήσεις από την Άγκυρα. Σήμερα είχαμε τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να κατηγορεί, μεταξύ άλλων, την Ελλάδα για επεκτατισμό, να θέτει εκ νέου θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών και να δηλώνει πως η Τουρκία έχει δικαίωμ αυτοάμυνας λόγω “στρατιωτικοποίησης των νησιών” από τη χώρα μας. Αναφερόμενος, δε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Νίκο Δένδια, ανέφερε ότι χαλάνε “το πιθανό θετικό κλίμα, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών” για προσωπικό τους όφελος. Νωρίτερα, ο Ακάρ είχε δηλώσει ότι “η Αθήνα κάτι σκαρώνει εναντίον της Άγκυρας εν μέσω πενταπλασιασμού του αμυντικού προϋπολογισμού της”, προσθέτοντας -πάντως- ότι “αυτό που κάνει η Ελλάδα, δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις”.

Ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους στον προσωπικό γιατρό σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας πλην της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου, όπου η εγγραφή ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι τις 5 Αυγούστου η προθεσμία εγγραφής των γιατρών στον θεσμό. “Με τον προσωπικό γιατρό δεν αποκλείουμε την πρόσβαση σε άλλους γιατρούς. Είναι δωρεάν παροχή πρόληψης του πολίτη και θα μπορεί να τον συμβουλεύεται δωρεάν”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ξεπέρασαν τις 265 χιλιάδες οι αιτήσεις για το Fuel pass 2 σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων. Σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1,2 και 3. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για την περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 49 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από τις γυναικοκτονίες αλλά και τις αυτοκτονίες. Στη Ζάκυνθο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 51 ετών άνδρας, αλβανικής καταγωγής, που τον αναζητούσε η αστυνομία για την άγρια δολοφονία, χθες, της 41 ετών συζύγου του.

Την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απήγγειλε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στον 60χρονο που ομολόγησε ότι δολοφόνησε, χθες, την 56χρονη σύζυγό του στο χωριό Άνω Μαλάκι του δήμου Αγίου Βασιλείου. Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος στη συνέχεια οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Ρεθύμνου απ’ όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Στην Πάτρα – 22χρονος φοιτητής κρεμάστηκε από κολώνα της ΔΕΗ με αυτοσχέδια θηλιά σε κοινή θέα, βάζοντας τραγικό τέλος στη ζωή του.

Τραγωδία και στην Κρήτη. 17χρονος αυτοκτόνησε σε οικισμό του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων, στην επαρχία Μονοφατσίου. Τον βρήκε ο πατέρας του απαγχονισμένο.

Αχτίδα φωτός από τον απόπλου του πρώτου πλοίου φορτωμένου με ουκρανικά σιτηρά από την Οδησσό .Ελπίδα, εάν όλα πάνε καλά, να αποφευχθεί μια καταστροφική για τον πλανήτη επισιτιστική κρίση. “Δεν πρέπει να γίνει πυρηνικός πόλεμος, κανένας δεν θα είναι νικητής”, διαμηνύει την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε ιδιωτικό Νοσοκομείο στην πολιτεία Μάντια Πραντές της κεντρικής Ινδίας

Αλλαγή στον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον Κάρλος Κορμπεράν να ετοιμάζεται να αναλάβει τη θέση του προπονητή της ομάδας ως αντικαταστάτης του Πέδρο Μαρτίνς.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου

30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα