back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ένταση και παγκόσμια ανησυχία για τις σχέσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν. Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έχει τεθεί ο κινεζικός στρατός, ο οποίος θα ξεκινήσει «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, το Πεκίνο ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις σε έξι περιοχές γύρω από την Ταϊβάν, από τις 4 ως τις 7 Αυγούστου.

Η Ταϊβάν «δεν θα κάνει πίσω» μπροστά την απειλή των κινεζικών όπλων, είπε σήμερα η πρόεδρος της νήσου, Τσάι Ινγκ-γουέν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Σίε Φενγκ κάλεσε επειγόντως τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς αργά το βράδυ  ζητώντας εξηγήσεις για την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Η κίνηση είναι εξαιρετικά κραυγαλέα και οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά σοβαρές. Η Κίνα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε ο κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών. Προειδοποίησε ότι η αμερικανική πλευρά «θα πληρώσει το τίμημα» για τα λάθη της.

“Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή δημοκρατία της Ταιβάν» είπε χαρακτηριστικά  η Νάνσι Πελόζι κατά την άφιξή της.

Ανακοίνωση υποστήριξης προς τη Κίνα εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάνοντας λόγο για «σαφή πρόκληση» των ΗΠΑ.

 

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε χθες για πιθανή αναζωπύρωση των «τρομοκρατικών ενεργειών» εναντίον αμερικανών πολιτών ή αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

 

Η Γερουσία των ΗΠΑ θα διεξαγάγει σήμερα ψηφοφορίες για την έγκριση των πρωτοκόλλων εισδοχής της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού. Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες τα πρωτόκολλα εισδοχής μετά την ιστορική απόφαση των κυβερνήσεων των δύο σκανδιναβικών χωρών να εγκαταλείψουν την ουδετερότητά τους εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του συντρόφου της 17χρονης, η οποία χθες βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Περιστέρι. Ο σύντροφός της θεωρείται και ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας μιας και στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

 

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, για πλαστογραφημένο έγγραφο το οποίο αποδίδεται στον Αλέξη Τσίπρα και με το οποίο δήθεν δίνονται οδηγίες στην ομάδα social media του κόμματος για τον τρόπο που πρέπει να παρουσιάζoνται οι γυναικοκτονίες, κάνοντας διάκριση ανάμεσα σε αυτές που έχουν διαπραχθεί από Έλληνες κι αλλοδαπούς. Την προσφυγή προανήγγειλε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάνια Καραγιάννη, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πάνω από 7,5 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά.

Ανοικτή σήμερα είναι η πλατφόρμα του “Fuel Pass 2” για τους αριθμούς φορολογικού μητρώου που λήγουν σε  8, 9 και 0, ενώ από αύριο  έως και την 1η Σεπτεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία- δεν θα υπάρχει περιορισμός για τις αιτήσεις.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλωσόρισε το ότι οι εκλογείς στο Κάνσας απέρριψαν χθες την πρόταση αναθεώρησης του πολιτειακού Συντάγματος που θα άνοιγε τον δρόμο για την κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση. Η χθεσινή διαδικασία ήταν το πρώτο δημοψήφισμα σε πολιτειακό επίπεδο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου πλειοψηφούν οι συντηρητικοί. Το 62% των ψηφοφόρων στο Κάνσας απέρριψε την πρόταση, ενώ θετικά την βλέπει το 38%.

 

Υπαρκτό είναι το σενάριο αναβολής της Super League, με τη σημερινή συνάντηση Λίγκας και Κυβέρνησης να είναι καθοριστική. Αιτία το ζήτημα της μη καταβολής των χρημάτων που έχουν να λάβουν οι ομάδες από το στοίχημα.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο ΓΚΑΖΙ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα