back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φωτιές σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ηλεία – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μεσοχωρίου

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μεσοχώρι, της Πύλου, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά την κοινότητα και να κινηθούν προς την περιοχή, Πήδασος, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε, στο Σχίνο και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και 14 Φινλανδοί, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Σχίνο ανέφερε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου–Νέστορος Π.Καρβέλας

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στην Μεσσηνία», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στο μεταξύ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Καρβέλας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Φωτιά και στα Καλύβια Γυθείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια, Γυθείου, στην Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενη απειλή κατοικημένης περιοχής.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1554810563301199877

Ηλεία: Πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στην γέφυρα του Αλφειού ποταμού

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε δασική έκταση κοντά στην γέφυρα του Αλφειού ποταμού, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Σοφό Ασπροπύργου

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε οικοπεδικούς χώρους και καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα