back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Τσιτσόπουλος: Με τη δημιουργία του Cine Πολεμικό Μουσείο συνδυάσαμε την αξιοποίηση του χώρου με τον πολιτισμό

Διαβάστε επίσης

Στην καρδιά του καλοκαιριού, ένας νέος θερινός κινηματογράφος άνοιξε στην πόλη. Πρόκειται για το Cine Πολεμικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται στην οδό Ριζάρη 2, ακριβώς δίπλα στο ομώνυμο μουσείο και μας καλεί να το επισκεφτούμε.

Διαθέτει 220 θέσεις, με μεγάλα κενά ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και είναι πλήρως προσβάσιμο και για ΑμεΑ, καθώς ο σχεδιασμός του χώρου περιλαμβάνει άνετα διαζώματα και ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης του σινεμά μαζί με τον Πάνο Παπαδάκο, περιέγραψε πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Cine Πολεμικό Μουσείο που επιδιώκει να αποτελέσει το νέο hot spot της Αθήνας, προσελκύοντας νέους θεατές.

«Είμαστε μια ωραία ομάδα ανθρώπων που σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε αυτό το εγχείρημα με αρωγό της όλης προσπάθειας τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου. Υπήρχε ένας ανεκμετάλλευτος χώρος και αποφασίσαμε να συνδυάσουμε την αξιοποίηση του χώρου με τον πολιτισμό», ανέφερε.

Όπως, είπε, ο κινηματογράφος θα παρουσιάζει ταινίες πρώτης προβολής ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον προγραμματισμό έχει αναλάβει η εταιρεία διανομής Rosebud.21.

Στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας του, προβάλλονται καθημερινά δύο ταινίες, το «Άιφελ» και η οικογενειακή κωμωδία «Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», ενώ από την Πέμπτη 4 Αυγούστου, η ταινία «Άιφελ», το γαλλικό ρομαντικό δράμα του σκηνοθέτη Martin Bourboulon που περιγράφει το παρασκήνιο της κατασκευής του γνωστού πύργου από τον Γάλλο μηχανικό Γκιστάβ Άιφελ, θα «πρωταγωνιστεί» σε όλες τις προβολές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα