back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Μεσολόγγι – Σε ύφεση σε Σχίνο και Αλφειό – Υπό έλεγχο σε Γύθειο και Ασπρόπυργο

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή, Στάμνα, του Μεσολογγίου.

Στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο .Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Σε ύφεση οι φωτιές στον Σχίνο και στην γέφυρα του Αλφειού στην Ηλεία.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:20 σε δασική έκταση στα Καλύβια Γυθείου όπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου στη περιοχή Σοφός Ασπροπύργου στις 15:42 και συνεχίζουν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

– Την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα, κλήθηκε να επέμβει σε 756 αστικές πυρκαγιές, 472 παροχές βοηθείας και 297 δασικές πυρκαγιές,

– Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

– Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, 120 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι 52 περιπτώσεις αφορούν συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού. Προκύπτει ότι, από αυτό το σύνολο των 52 ατόμων, 32 συνελήφθησαν για εμπρησμό από πρόθεση και 20 για εμπρησμό από αμέλεια.

– Κατά την διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, από την 1η Μαΐου έχουν επιβληθεί 349 διοικητικά πρόστιμα, κυρίως για μη τήρηση μέτρων πυρασφάλειας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Εύβοια, Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο και Ψαρά.

Παράλληλα η κ. Τζίμα γνωστοποίησε ότι για αύριο, Πέμπτη 4 Αυγούστου αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο και Ψαρά και σημείωσε ότι στις περιοχές αυτές εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

«Τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει όλοι μας, να παραμείνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί, δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών και της ενισχυμένης έντασης των ανέμων που αναμένεται να επικρατήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο. Η προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας», κατέληξε η κ. Τζίμα.

Δημήτρης Πέρρος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα