back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται διεθνώς η ανησυχία για τις εξελίξεις μετά την έναρξη των κινεζικών στρατιωτικών επιχειρήσεων ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι.

Tην «άμεση διακοπή» των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων πριν από λίγες ώρες ζήτησε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι καθώς η Κίνα εκτόξευσε πυραύλους που φέρονται να πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν και έπεσαν για πρώτη φορά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον είχε επικοινωνήσει με το Πεκίνο “σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης” τις τελευταίες ημέρες απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία.

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και πιθανόν η έναρξη ενός ακόμη στη Συρία θα κυριαρχήσουν στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Σότσι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τρία πλοία φορτωμένα με σιτηρά θα αποπλεύσουν σήμερα από λιμάνια της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, χωρίς να διευκρινίσει το λιμάνι από το οποίο θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Ήδη το πρώτο φορτίο καλαμποκιού που αναχώρησε από την Οδησσό αφότου ξέσπασε ο πόλεμος την 24η Φεβρουαρίου έφθασε στον Λίβανο.

 

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στο κτίριο του Ελληνικού ιστορικού Νοσοκομείου του Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι. «Η ομογένεια μας στην Αμερική είναι έτοιμη να προσφέρει άμεσα την αρωγή της, με κάθε δυνατό τρόπο, για την αποκατάσταση των ζημιών  τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα.

 

«Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα» σημειώνει σε δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισημαίνοντας ότι “αυτό που έχει σημασία είναι η ανθρώπινη ζωή.

Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του Γηροκομείου και του Νοσοκομείου  εκφράζει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter.

Tη συμπαράστασή του, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συμβάλει με κάθε μέσο, ώστε το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή να αναγεννηθεί ξανά εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε την οροφή του ιστορικού κτηρίου, οφείλεται πιθανώς σε πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτροδότησης.  Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν 104 ασθενείς και εργαζόμενοι.

Για άμεση επισκευή δεσμεύθηκε  ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

 

Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην επαρχία Τσονμπουρί της Ταϊλάνδης, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας. Μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι όλα τα θύματα είναι ταϊλανδοί υπήκοοι.

 

Πυρά προκάλεσαν πανικό χθες Πέμπτη στο Mall of America, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, που βρίσκεται στη Μινεάπολη  σύμφωνα με την αστυνομία. Το εμπορικό κέντρο τέθηκε σε αποκλεισμό για περίπου δύο ώρες. Βίντεο και φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν οικογένειες να τρέχουν στο γιγαντιαίο συγκρότημα, όπου λειτουργούν όχι λιγότερα από 500 καταστήματα. Σε ένα άλλο βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Twitter φαίνεται κάποιος να εισβάλει φωνάζοντας σε κατάστημα της εταιρείας αθλητικών ειδών. Κατόπιν ακούγονται πυροβολισμοί. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα.

 

Ανεβάζοντας το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κήρυξε  «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία» προκειμένου να αποδεσμευτούν επιπλέον κονδύλια και εργαλεία για την καταπολέμηση της νόσου. Ο απολογισμός των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανέρχεται πλέον σε 6.617 και αφορά την πλειοψηφία τους ομοφυλόφιλους άνδρες.

 

Η επανεμφάνιση της χολέρας τον Οκτώβριο του 2021 στο Καμερούν στοίχισε τη ζωή σε 200 ανθρώπους, ενώ στη χώρα της Αφρικής έχουν καταγραφεί πάνω από 10.300 κρούσματα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

 

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά στην Κόρωνο Νάξου ,στην περιοχή νότια του Αιολικού Πάρκου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

 

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι εντάσεως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα