back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Πυραύλους που φέρονται να πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν και έπεσαν -για πρώτη φορά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας – εκτόξευσε χθες η Κίνα. Η έναρξη των στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από το νησί ήρθε ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και πιθανόν η έναρξη ενός ακόμη στη Συρία θα κυριαρχήσουν στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Σότσι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Τρία πλοία φορτωμένα με σιτηρά θα αποπλεύσουν σήμερα από λιμάνια της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, χωρίς να διευκρινίσει το λιμάνι από το οποίο θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Ήδη το πρώτο φορτίο καλαμποκιού που αναχώρησε από την Οδησσό αφότου ξέσπασε ο πόλεμος την 24η Φεβρουαρίου έφθασε στον Λίβανο.

 

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στο κτίριο του Ελληνικού ιστορικού Νοσοκομείου του Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι. «Η ομογένεια μας στην Αμερική είναι έτοιμη να προσφέρει άμεσα την αρωγή της, με κάθε δυνατό τρόπο, για την αποκατάσταση των ζημιών  τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα.

 

«Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα» σημειώνει σε δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισημαίνοντας ότι “αυτό που έχει σημασία είναι η ανθρώπινη ζωή. Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του Γηροκομείου και του Νοσοκομείου  εκφράζει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter.

Tην συμπαράστασή του, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συμβάλει με κάθε μέσο, ώστε το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή να αναγεννηθεί ξανά εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε την οροφή του ιστορικού κτηρίου, οφείλεται πιθανώς σε πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτροδότησης.  Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν 104 ασθενείς και εργαζόμενοι.

Για άμεση επισκευή δεσμεύθηκε  ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

 

Εξοργισμένος από τις «άδικες», όπως αναφέρει κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας ότι το Κίεβο θέτει σε κίνδυνο άμαχους στον πόλεμο με τη Μόσχα, εμφανίστηκε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα. Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα έπειτα από έρευνα τεσσάρων μηνών, η ΜΚΟ κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία και ότι εξαπολύει επιθέσεις από κατοικημένες περιοχές, μια τακτική που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο Κούλεμπα κατηγόρησε με τη σειρά του τη Διεθνή Αμνηστία για “λανθασμένη ισορροπία μεταξύ του καταπιεστή και του θύματος. Νωρίτερα ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ είχε δηλώσει ότι “η ζωή των ανθρώπων” είναι  προτεραιότητα” και ότι οι κάτοικοι των πόλεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

 

Εντατικές συνεχίζουν να είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 22χρονου συντρόφου, Πακιστακινής καταγωγής, της 17χρονης κοπέλας που βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της στο Περιστέρι. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 22χρονο σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ έχουν δοθεί τα στοιχεία του σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς ελέγχου προκειμένου να μην μπορέσει να φύγει από τη χώρα.

 

13 νεκροί και 41ένας τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε  σε νυχτερινό κέντρο στην επαρχία Τσονμπουρί της Ταϊλάνδης, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

 

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά στην Κόρωνο Νάξου ,στην περιοχή νότια του Αιολικού Πάρκου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

 

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι εντάσεως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα