back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ηχηρές παραιτήσεις με φόντο την υπόθεση Predator. Tην παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Νέος διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Νωρίτερα είχε παραιτηθεί και ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

…Η παραίτηση Δημητριάδη δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης Predator, αφού διαψεύδεται κατηγορηματικά η όποια εμπλοκή του σε αυτή, ξεκαθάρισαν κυβερνητικές πηγές, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη παραίτηση οφείλεται, όπως εξηγούν, στο τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του και τη στοχοποίησή του. Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητριάδης, υπέβαλε αγωγή εναντίον δύο δημοσιογράφων της ΕΦ.ΣΥΝ. ζητώντας την ανάκληση δημοσιεύματος με τίτλο “Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator”, αξιώνοντας, εάν δεν γίνει αυτό, 250.000 ευρώ. Ανάλογη αγωγή υπέβαλε και εναντίον δύο συντακτών του Reporters United, ζητώντας 150.000 ευρώ αν δεν ανακαλέσουν δημοσίευμα. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης ζητεί επίσης από τον δημοσιογράφο, Θανάση Κουκάκη, 150.000 ευρώ αν δεν αποσύρει από τον λογαριασμό στο Twitter τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτόν και συνδέονται με το θέμα των υποκλοπών.

…Συνδέει ευθέως την παραίτηση Δημητριάδη με την υπόθεση Predator ο ΣΥΡΙΖΑ – για “ομολογία ενοχής του Πρωθυπουργού”, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. “Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη. “Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. “Οι παραιτήσεις γεννούν νέα μεγάλα ερωτηματικά”, τονίζει το ΚΚΕ.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Πέραμο, η οποία είναι σε ύφεση. Νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός της Άνω Βλυχάδας προς Μέγαρα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Κυρώσεις επιβάλλει η Κίνα σε βάρος της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και της άμεσης οικογένειάς της ως αντίποινα για τις “μοχθηρές” και “προκλητικές” της ενέργειες, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν. Επίσης, αναστέλλεται ο διάλογος υψηλού επιπέδου με την Ουάσιγκτον. “Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Κίνα να απομονώσει την Ταϊβάν”, σπάντησε από το Τόκιο η Νάνσυ Πελόζι.

…Στο μεταξύ, επίσκεψη στην Ταϊβάν προγραμματίζει στις 22 με 30 Οκτωβρίου η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Bundestag. Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί πριν από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Συρία θα κυριαρχήσουν στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Σότσι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκκένωση νωρίτερα τριώροφου κτιρίου στην οδό Μιχαήλ Ψελλού στα Εξάρχεια. Έγιναν 8 προσαγωγές αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο κτίριο έβρισκαν κατάλυμα αλλοδαποί με ποινικά αδικήματα και πως εκεί κρυβόταν και ο 26χρονος Μαροκινός που συνελήφθη προχθές κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού στα Εξάρχεια.

…“Πουθενά στην Αττική, πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άβατα. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των πολιτών και συνεχίζουμε αποφασιστικά τις προσπάθειες για την ασφάλεια τους» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε λειτουργία για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, η πλατφόρμα Gov.gr Wallet, για την ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης. Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το Fuel Pass 2. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ.

Τον Σεπτέμβριο θα διατεθούν ξανά 7.000 με 8.000 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, με στόχο την στήριξη αυτών των περιοχών, ανακοίνωσε μέσω ΣΚΑΙ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος. Η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στις 25 Αυγούστου.

Στη διεθνή επικαιρότητα: για “γραφειοκρατία και αναποφασιστικότητα” κατηγορεί την ΕΕ ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς, όπως είπε, καθυστερεί την εκταμίευση των 8 δις ευρώ που έχει υποσχεθεί η Ένωση στο Κίεβο, έχοντας, μέχρι στιγμής εκταμιεύσει μόνον 1 δις ευρώ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Κακή βραδυά η χθεσινή για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο, στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου – 32 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα