back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν οι παρατήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος με τις κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για κλίμα τοξικότητας και σύσσωμη την αντιπολίτευση βάζει στο στόχαστρό της τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του Δημητριάδη, από το γραφείο του πρωθυπουργού η οποία έγινε αποδεκτή, ουδεμία σχέση έχει με το Predator, σημειώνοντας πως «μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον μέχρι πρότινος εκτελούντα χρέη γενικού γραμματέα. Στη θέση του τοποθετείται ο Γιάννης Μπρατάκος πρώην πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και γενικός διευθυντής της ΝΔ. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέωντος, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Νέος διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Οι παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων αποτελούν ομολογία ενοχής του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και ενοχλητικών δημοσιογράφων. Το καθεστώς Μαξίμου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ο επικεφαλής του καθεστώτος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για ομολογία ενοχής έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. «Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, o Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος.

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. “Οι παραιτήσεις γεννούν νέα μεγάλα ερωτηματικά”, τονίζει το ΚΚΕ.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Πέραμο, η οποία είναι σε ύφεση. Νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός της Άνω Βλυχάδας προς Μέγαρα.

Πολύ υψηλός είναι και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 4 σε Λέσβο, Χίο Ικαρία, Εύβοια και Αττική, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη της ΓΓΠΠ.

Σε λειτουργία για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, η πλατφόρμα Gov.gr Wallet, για την ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης. Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το Fuel Pass 2. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ.

Εξελίσσεται η πρώτη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα . Με πληροτητες που φθάνουν και το 100% αναχωρούν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των πλοίων.

Πούτιν και Ερντογάν συναντώνται αυτη την ωρα στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για το δεύτερο τετ α τετ μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων, αναμεσα στους δυο ηγέτες. Στην ατζέντα ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα, οι εξελίξεις στη Συρία αλλα και οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας

Εντοπίστηκε η 45χρονη Αγγελική που είχε εξαφανιστεί από τον Άγιο Νικόλαο στο κέντρο της Αθήνας, πριν από δέκα ημέρες. Κάλεσε η ίδια την αστυνομία και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού.

Περισσότερα από 150 νέα επιστήλια απορριμματοδοχεία αντικαθιστούν τα παλιά και όσα είχαν υποστεί φθορές στην 3η Δημοτική Κοινότητα και συγκεκριμένα στον Βοτανικό, τα Άνω Πετράλωνα, τα Κάτω Πετράλωνα, το Μεταξουργείο και τον Κεραμεικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχουν τηλεφωνική επικοινωνία εδώ και δύο μήνες επειδή η Γαλλία είναι μια “μη φιλική” χώρα, με την οποία οι συζητήσεις δεν είναι “απαραίτητες” αυτή τη στιγμή, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα