back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσαν οι αιφνιδιαστικές παραιτήσεις Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, με φόντο την υπόθεση Predator, μια υπόθεση που ξεκίνησε από την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι η παραίτηση του γ.γ του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, δεν έχει σχέση με την υπόθεση Predator, αλλά με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», όπως τονίζεται σε κυβερνητική ενημέρωση.

Τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος, μέχρι τώρα πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών , ενώ νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Όπως τονίζεται στην κυβερνητική ενημέρωση, ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

«Διαβεβαιώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι .Το καθεστώς του θα πέσει με πάταγο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. «Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής», τόνισε νωρίτερα ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ ζήτησε από την Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ,που κατηγορεί την κυβέρνηση για «αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας» που «τους κάνει ικανούς για όλα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλει την κυβέρνηση και ειδικά το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης ενός γεγονότος που πλήττει τη δημοκρατία και τα δικαιώματα στη χώρα μας,

Να σημειωθεί ότι τη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που στρέφουν τα πυρά τους κατά του πρωθυπουργού κυρίως, ως άμεσα προϊσταμένου των παραιτηθέντων.

Εν τω μεταξύ,

αγωγή εναντίον δύο δημοσιογράφων της ΕΦ.ΣΥΝ υπέβαλλε ο κ Δημητριάδης ζητώντας την ανάκληση δημοσιεύματος με τίτλο “Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator”, αξιώνοντας, εάν δεν γίνει αυτό, 250.000 ευρώ.

Ανάλογη αγωγή υπέβαλε και εναντίον δύο συντακτών του Reporters United, ζητώντας 150.000 ευρώ αν δεν ανακαλέσουν δημοσίευμα.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης ζητεί επίσης από τον δημοσιογράφο, Θανάση Κουκάκη, 150.000 ευρώ αν δεν αποσύρει από τον λογαριασμό στο Twitter τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτόν και συνδέονται με το θέμα των υποκλοπών.

Την ελπίδα να υπογράψει μια συμφωνία για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία, εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσορίζοντας στο Σότσι τον Ταγιπ Ερντογάν . Για μια νέα «σελίδα» στις διμερείς σχέσεις, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας ότι θα αναφερθεί κυρίως στη Συρία, όπου η Άγκυρα θέλει να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.

Ένα κοριτσάκι μόλις 3 ετών που νοσηλευόταν με κορονοιό, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», πέθανε το μεσημέρι.

Είναι το όγδοο παιδί που χάνεται στην Ελλάδα από την COVID-19.Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Θριάσιο χθες το μεσημέρι. Έγινε ανάταξη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όμως υπέστη ανακοπή και εγκεφαλικό οίδημα και τελικά κατέληξε.

Συνεχίζεται η πρώτη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα . Με πληρότητες που φθάνουν και το 100% αναχωρούν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των πλοίων.

Την πιο εκρηκτική αύξηση στην ιστορία του γνωρίζει το σουβλάκι με την τιμή του να εκτοξεύεται σε πρωτοφανή επίπεδα σε κεντρικά και τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα