back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση αποδέχεται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς και την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με φόντο την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου. Ο κ. Ανδρουλάκης μετά τις παραιτήσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος, και του συμβούλου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, καταγγέλλει την κυβέρνηση και ειδικά το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης ενός γεγονότος που πλήττει τη δημοκρατία και τα δικαιώματα στη χώρα μας. Είναι “απαράδεκτο, πρόσθεσε , σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator τον Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.”

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αύριο στις δέκα το πρωί συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό ,γιατί αυτό είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι .Το καθεστώς του θα πέσει με πάταγο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι τη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που στρέφουν τα πυρά τους κατά του πρωθυπουργού κυρίως, ως άμεσα προϊσταμένου των παραιτηθέντων.

Η κυβέρνηση δήλωσε νωρίτερα ότι η παραίτηση του γ.γ του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη δεν έχει σχέση με την υπόθεση Predator, αλλά με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων».

Τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος, μέχρι τώρα πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών , ενώ νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Δημητριάδης προχώρησε σε αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εναντίον ΜΜΕ που θεωρεί ότι τον στοχοποίησαν.

Την ελπίδα να υπογράψει μια συμφωνία για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία, εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσορίζοντας στο Σότσι τον Ταγίπ Ερντογάν . Για μια νέα «σελίδα» στις διμερείς σχέσεις, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας ότι θα αναφερθεί κυρίως στη Συρία, όπου η Άγκυρα θέλει να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.

Πέθανε το μεσημέρι ένα κοριτσάκι μόλις 3 ετών που νοσηλευόταν με κορονοϊό, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Είναι το όγδοο παιδί που χάνεται στην Ελλάδα από την COVID-19.

Προφυλακίστηκε ο 49χρονος αλλοδαπός καθ΄ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 41χρονης συζύγου του, στο Τσιλιβή Ζακύνθου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Την Δευτέρα θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας όπου και θα κρατηθεί έως το δικαστήριο.

Τo Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τον κανονισμό για την εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% αυτόν τον χειμώνα, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα