back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ισραήλ: 25 νεκροί και 55 τραυματίες από επιθέσεις του στρατού

Διαβάστε επίσης

Εικοσιπέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ένα πεντάχρονο κορίτσι, και άλλοι 55 τραυματίστηκαν από επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση “κατά μιας άμεσης απειλής” μετά τα πλήγματα που είχαν στόχο την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

“Το Ισραήλ διεξήγαγε αντιτρομοκρατική επιχείρηση ακριβείας εναντίον άμεσης απειλής”, δήλωσε ο Λαμπίντ στην τηλεόραση. “Ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι ένα υποκατάστατο του Ιράν που θέλει να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ και να σκοτώσει αθώους Ισραηλινούς. Θα κάνουμε όλα όσα πρέπει για να υπερασπιστούμε τον λαό μας”.

Απόψε, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τα πλήγματά του κατά του Ισλαμικού Τζιχάντ, κυρίως ανατολικά της πόλης της Γάζας, προσθέτοντας ότι οι ειδικές δυνάμεις και το πυροβολικό στοχεύουν στρατιωτικές θέσεις της οργάνωσης στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ, οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός εκ των ηγετών της, του Ταϊσίρ Αλ-Τζαμπάρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα