back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά από τους ταξιδιώτες του Αυγούστου. Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα πλοία για τις Κυκλάδες, ενώ πολύ αυξημένη είναι η κίνηση και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Πολύ αυξημένη η κίνηση και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκάλεσαν οι διαρροές στοιχείων, για το ζήτημα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ. Η ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Ανωτάτου δικαστηρίου, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται θεμάτων εθνικής ασφάλειας της χώρας, καθώς και στον τρόπο που διέρρευσαν στοιχεία για την παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων.

Στο μεταξύ θετικά απαντά η κυβέρνηση διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, τόσο στο διαφαινόμενο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στο αίτημα Ανδρουλάκη- το οποίο δεν έχει ακόμα κατατεθεί επισήμως- για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις παραιτήσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος, και του συμβούλου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, καταγγέλλει την κυβέρνηση και ειδικά το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης ενός γεγονότος, το οποίο όπως τονίζει πλήττει τη δημοκρατία και τα δικαιώματα στη χώρα μας.

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί στις 10 το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Τη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια, όπως και στα νησιά του βορείου Αιγαίου: Λέσβο, Χίο και Ικαρία.

“Η Κίνα, με την απόφασή της να αναστείλει τις διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το κλίμα, δεν τιμωρεί την Ουάσιγκτον αλλά τον κόσμο” δήλωσε ο ειδικός επιτετραμμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για την κλιματική αλλαγή Τζον Κέρι. Το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει τον διάλογο με την Ουάσινγκτον σε διάφορους τομείς, αντιδρώντας στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Καμπάνες ήχησαν σήμερα στη Χιροσίμα με αφορμή τα 77 χρόνια από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας. Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το «Πάρκο της Ειρήνης» για να τιμήσουν τη μνήμη των περίπου 140.000 θυμάτων του βομβαρδισμού. Παρών και ο Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα κούρσα εξοπλισμών, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Τα πυρηνικά όπλα δεν εγγυώνται καμία ασφάλεια, μόνο τον θάνατο και την καταστροφή», τόνισε ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος απέφυγε να κάνει ευθεία αναφορά στη Ρωσία.

Στην Ιταλία, εκατό κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στις κοιλάδες Φάσα και Φλέρες, μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές, μετά από νεροποντή και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην ιταλική Άνω Αδίγη, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα