back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ενισχύθηκαν περαιτέρω οι επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, ανάμεσα στις μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου. Επιχειρούν 115 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα. Μεγάλη είναι η συνεισφορά των εθελοντών, ενώ αυτή την ώρα αποσύρονται τα εναέρια μέσα.. (επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα).

Ενεργά παραμένουν τα πύρινα μέτωπα στην Καλογρίτσα Χαλκίδας και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Πολύ υψηλός θα είναι αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών από την ΕΥΠ, στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις για το ζήτημα, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στις παραιτήσεις του διευθυντή του γραφείου του Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του που φιλοξενεί το ΒΗΜΑ της Κυριακής, χαρακτηρίζει “Μέγα και ασυγχώρητο λάθος” την υπόθεση των υποκλοπών, διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι οφείλει «μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη».

Για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει», έκανε λόγο με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και συμπλήρωσε ότι «ο κ Μητσοτάκης είναι πολιτικά υπόλογος, και ηθικά έκθετος».

«Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης που δρομολογήθηκε με πλήρη θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος , θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούςκαι υπέρμαχος της αλήθειας» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Άθλια κυβερνητική προπαγάνδα» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τις διαρροές περί εμπλοκής ξένων αρχών (αρμενικών ουκρανικών και κινεζικών) στο αίτημα για παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Με ανακοίνωσή του ζήτησε να προσέλθουν την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι αρμόδιοι Υπουργοί, καθώς και οι τέως και νυν Διοικητές της ΕΥΠ κ Κοντολέων και Δεμίρης αντίστοιχα, ενώ κάλεσε «τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει άμεσα όλες τις αποκαλύψεις, ‘’ ‘Οργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας’’ χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος Γαλλία και Γερμανία, καθώς όπως υποστήριξε ερωτηθείς από δημοσιογράφους ‘’ Παρίσι και Βερολίνο επικρίνουν την Άγκυρα με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοεί το διεθνές δίκαιο’’.Την ίδια ώρα, η Άγκυρα συμφώνησε με την απαίτηση του Κρεμλίνου να πληρώνει σε ρούβλια τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου.

Προθεσμία για το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, έλαβε ο 22χρονος Πακιστανός, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε, προφορικά στους αστυνομικούς, τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέττας στο Περιστέρι. Ο καθ ομολογία δράστης οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα, μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια, χθες το απόγευμα.

Με το ευρωπαϊκό βραβείο GENE Global Education Award τιμήθηκε ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, για το καινοτόμο παιδαγωγικό θεραπευτικό πρόγραμμά επαγγελματικής κατάρτισης, που εμπνεύστηκε και υλοποιεί σε Πωγωνιανή, Βόλο, Χίο, Καλαμάτα, εκεί όπου υπάρχουν οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών: τυροκομείο, μελισσοκομείο, οπωρώνας, οινοποιείο, αλευρόμυλος, θερμοκήπιο, κήπος με αρωματικά φυτά, φάρμα ζώων, ελαιοτριβείο, ελαιώνας, πετρόμυλος, τράπεζα σπόρων, εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών, εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, εργαστήριο παραγωγής ζωοτροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματικό έπαθλο της GENE, ύψους 10.000 ευρώ, έκαστο, απονέμεται σε πέντε από τις πιο εμπνευσμένες πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης της ΕΕ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου διατήρησε το αήττητο της σεζόν στους αγώνες της Diamond Leaque. Ο χρυσός ολυμπιονίκης μας, με άλμα 8.13 μέτρα – επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ μίτινγκ επικράτησε στη διοργάνωση που έγινε στη Σιλεσία και διασφάλισε την παρουσία του στο μεγάλο τελικό.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα