back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Ομολόγησε ο 22χρονος Πακιστανός – Τη Δευτέρα η απολογία του

Διαβάστε επίσης

Ο πακιστανικής καταγωγής σύντροφος της 17χρονης Νικολέτας από το Περιστέρι, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της τα ξημερώματα της Δευτέρας (1/8), παραδέχτηκε προφορικά στους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνος που αφαίρεσε τη ζωή της ανήλικης.

Ο 22χρονος,που συνελήφθη χθες στα Σκόπια, οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί, απ΄όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο νεαρός κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης του και ζήτησε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα οπότε και μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Ο μέχρι σήμερα καταζητούμενος για τον φόνο στο Περιστέρι, εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές χωρίς παρουσία δικηγόρου.

Η προφορική ομολογία

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 22χρονος κατά τη του είπε στους αστυνομικούς ότι μάλωσαν με την κοπέλα και πάνω στον καβγά τής έκλεισε το στόμα και την μύτη με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Λεπτομέρειες πάντως για τις αιτίες και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος αναμένεται να δώσει στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.

Τα στοιχεία

Τα στοιχεία πάντως που οδήγησαν από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ήταν τα εξής:

  • Ο 21χρονος, ενώ έμενε μαζί με την 17χρονη, άφησε τα κλειδιά του στο διαμέρισμα φεύγοντας.
  • Πήρε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα από το σπίτι και εξαφανίστηκε.
  • Επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο και είπε ότι επρόκειτο να φύγει για Θεσσαλονίκη, κάτι που έδειχνε την πρόθεση του να φύγει από την Ελλάδα μέσω των βορείων συνόρων.

Από την αστυνομία διευκρινίστηκε και τι ακριβώς έγινε με τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και πώς έφτασαν στον εντοπισμό του στην Βόρεια Μακεδονία.

Όπως έγινε γνωστό, ο 21χρονος είχε πάρει μαζί του τόσο το δικό του κινητό όσο και της 17χρονης.

Το κινητό του νεαρού από το στίγμα έδειξε ότι είχε φτάσει στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως διευκρινίστηκε αργότερα, εκεί πέταξε και τα δύο τηλέφωνα. Εξάλλου, το τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέτας, όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν μπορούσε να εντοπιστεί γιατί δεν είχε κάρτα SIM.

Στην Θεσσαλονίκη όμως μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, που είχε όλες τις πληροφορίες για τις κινήσεις του νεαρού Πακιστανού, και εκεί είχε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, την Διεύθυνση Αλλοδαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιωνίας Κιλκίς, για να μεθοδευτούν οι ενέργειες και να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες.

Παράλληλα, μέσω της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, υπήρξε επαφή με τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε για την πρόθεση του 21χρονου να περάσει τα σύνορα με σκοπό να φτάσει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας εντόπισε τον καταζητούμενο σε ομάδα παράτυπων μεταναστών νότια των Σκοπίων, τον οδήγησαν μέχρι τα σύνορα και εκεί συνελήφθη από το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι τον περίμεναν, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο δράστης της δολοφονίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντοπίστηκε χτες το απόγευμα έξω από τα Σκόπια από την Αστυνομία της γειτονικής χώρας, καθώς αναζητούνταν και εκεί, ύστερα από πληροφορίες ότι είχε σκοπό να περάσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του καταζητούμενου Πακιστανού άρχισε όταν πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας, οπότε και άνοιξε το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέτας, το οποίο είχε πάρει μαζί του.

Το σήμα εντοπίστηκε αμέσως και οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άργησαν να τον εντοπίσουν, σε ομάδα παράτυπων μεταναστών και να τον συλλάβουν.

Την ανακοίνωση της σύλληψης του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτηση του στο Twitter:

«Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη. Στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στην Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές τις Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε ομάδα παράτυπων μεταναστών στην Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ελληνικών Αρχών και οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Δημήτρης Πέρρος-Μίνα Μουστάκα/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα