back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες από τους πυροσβέστες στο Άγιο Όρος όπου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ανάμεσα στις μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου. Επιχειρούν 115 πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Τις ρίψεις νερού από αέρος θα επαναλάβουν με το πρώτο φως τα εναέρια μέσα. 

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στην περιοχή Λεύκα, στην Κόνιστα Ιωαννίνων.   

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, νότια Εύβοια, Χίο και Ψαρά. 

Για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, αναμένεται να τοποθετηθεί αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σε δήλωσή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο κύριος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζει “μέγα και ασυγχώρητο λάθος” την υπόθεση των υποκλοπών, διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί και παράλληλα τονίζει ότι οφείλει “μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη”.   

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι απλά πολιτικά υπόλογος, είναι και ηθικά έκθετος” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας και πως “καμία υποκριτική συγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το τραύμα που έχει επιφέρει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος”. “Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  

Για “άθλια προπαγάνδα από την κυβέρνηση σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών” μιλά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Τονίζει ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και σημειώνει ότι “Ενώ η Εισαγγελέας επικαλείται το νόμο για το απόρρητο της διαδικασίας, η κυβέρνηση διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους. Τους διαψεύδει ο πρέσβης της Αρμενίας, αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους” όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. 

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής παραμένει κρατούμενος, ο 22χρονος Πακιστανός, ο οποίος ομολόγησε στους αστυνομικούς τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέττας στο Περιστέρι. Ο καθ ομολογία δράστης έχει λάβει προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή. 

Πέντε φορτηγά πλοία με σιτηρά θα αποπλεύσουν αύριο από τα ουκρανικά λιμάνια του Τσορνομόρσκ και της Οδησσού, όπως ανακοίνωσε το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο που εποπτεύει τις επιχειρήσεις. Συνολικά, τα πλοία αυτά θα μεταφέρουν 161.000 τόνους καλαμποκιού και διατροφικών προϊόντων προς την Τουρκία, την Κίνα και την Ιταλία. Το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο θα παρακολουθεί την πορεία τους μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου θα επιθεωρηθούν πριν διασχίσουν τον Βόσπορο. Στο μεταξύ, το πρώτο υπό ξένη σημαία πλοίο κατέπλευσε χθες στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά. Πρόκειται για φορτηγό πλοίο Fulmar S, υπό σημαία Μπαρμπέιντος, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Τσορνομόρσκ. 

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ένοπλο σκέλος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, επιβεβαίωσε σήμερα πως ένα εκ των ηγετικών στελεχών της, ο διοικητής του νοτίου τομέα της Λωρίδας της Γάζας, Χαλίντ Μανσούρ, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχε βρει τον θάνατο ο Ταϊσίρ Τζαμπάρι, φερόμενος ως επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Τις τελευταίες δύο ημέρες, τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 203  έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Στον αντίποδα, παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περισσότερες από 400 ρουκέτες κατά του Ισραήλ, ενεργοποιώντας σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να τρέχουν να κρυφτούν σε καταφύγια. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα από τις ισραηλινές αρχές. 

Και ο καιρός  

Γενικά αίθριος στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα