back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στο ‘’κόκκινο’’ η πολιτική αντιπαράθεση, λίγες ώρες την προγραμματισμένη για αύριο δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριακού Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών, στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δημόσια παρέμβαση και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

‘’ Απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του ζητήματος της νόμιμης επισύνδεσης της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη. Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιλάμβαναν και παραιτήσεις και είναι προσηλωμένη στο να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του τι, πώς και γιατί, Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού όσων επιχειρούν, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων’’ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Είχε προηγηθεί η σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ανάρτηση του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών. με πρακτικές μαφίας. Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος’’ Έγραψε στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τα Social media και η παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. Υπογράμμισε ότι τρεις μέρες μετά τις σχετικές αποκαλύψεις η κυβέρνηση – εμπλέκοντας τρίτες χώρες –  κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο. ‘’Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης’’, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επανέλαβε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Ιουλίου. Εκτιμάται ότι θα σκαρφαλώσει στο 12%, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στο φυσικό αέριο, τα καύσιμα και την ενέργεια, ενώ ακολουθούν τρόφιμα, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Έως την 1η Σεπτεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων (fuel pass2).

54,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν αυτή την εβδομάδα από 8 έως 12 Αυγούστου σε 49.600 δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Στον ανακριτή οδηγείται αύριο ο καθ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στα Σκόπια, στην προσπάθεια του να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος Πακιστανός είχε δηλώσει στις αρχές δύο διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, ενώ είχε εμπλακεί και σε υπόθεση ναρκωτικών.

Τραγικό δυστύχημα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. 62χρονη τουρίστρια από την Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια πτήσης με θαλάσσιο αλεξίπτωτο, παρασύρθηκε από δυνατό μπουρίνι όταν πιθανότατα έσπασε ο ιμάντας πρόσδεσης με το ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν ο σύζυγος και ο γιός της.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες και τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια της Αττικής. Τα φαινόμενα ενδέχεται να ενταθούν τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα