18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Athens Shopping: Νέα πλατφόρμα μας συστήνει τα καταστήματα της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πιο δυναμικό εμπορικό οδηγό της Αθήνας, βρίσκεται στη διάθεση των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης. Μέσω της νέας πλατφόρμας Athens Shopping, που είναι το αποτέλεσμα της σταθερής συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κάθε χρήστης θα μπορεί να ανακαλύψει την ποιοτική αγορά της Αθήνας και να βρει οτιδήποτε αναζητά, ανά κατηγορία και ανά περιοχή.

Η πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, καλεί τους επαγγελματίες που διατηρούν κάθε είδους εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, να εγγραφούν στο Athens Shopping, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προωθούν δωρεάν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, αλλά και τις προσφορές τους στο αγοραστικό κοινό.

«Η ενίσχυση της αθηναϊκής αγοράς και η τόνωση της οικονομίας της πόλης βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας και δράσης που αναλαμβάνει αυτή η δημοτική αρχή. Με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών έχουμε αναπτύξει μία πολύτιμη, σταθερή συνεργασία, υλοποιώντας -από κοινού- σειρά δράσεων προς όφελος των επαγγελματιών που διατηρούν επιχειρήσεις στο κέντρο και τις 129 γειτονιές. Το Athens Shopping αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία που φιλοδοξούμε να βρει θερμή ανταπόκριση από επαγγελματίες και καταναλωτές, αλλά και να αναδείξει την -υψηλής ποιότητας- δυναμική αγορά της Αθήνας», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κι εγώ προσωπικά, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, διότι ένα αίτημα του Εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας γίνεται πραγματικότητα. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΤΑ έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Εμπορικού Ψηφιακού Οδηγού “Athens Shopping”, που έχει σαν στόχο να προβάλει την αγορά σε Έλληνες και ξένους καταναλωτές, μέσα από ένα εύχρηστο και φιλικό ψηφιακό περιβάλλον. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, καθώς και όλους τους συντελεστές του έργου και καλώ όλους τους συναδέλφους που διατηρούν καταστήματα στα όρια του Δήμου Αθηναίων, να τα καταχωρήσουν στην πλατφόρμα athensshopping.gr που ήδη έχει αρχίσει την πιλοτική λειτουργία της».

Ο online οδηγός έχει σχεδιαστεί με εύχρηστο τρόπο, προβάλλοντας στις σελίδες του, τις επιχειρήσεις ανά κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών (εστίαση, τρόφιμα, είδη σπιτιού, ηλεκτρικά είδη, κοσμήματα, δώρα, μόδα, βιβλιοπωλεία, πολυκαταστήματα κ.ά), καθώς και ανά περιοχή.

Το επόμενο διάστημα, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους ξένους επισκέπτες της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα