back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε ελλιπείς χειρισμούς της ΕΥΠ απέδωσε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε και δεν θα το επέτρεπε ποτέ. « Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ Μητσοτάκης.

Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, είπε ο πρωθυπουργός, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, προκαλώντας ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας. Ακριβώς γι’ αυτό απομακρύνθηκε αμέσως ο Διοικητής της ΕΥΠ. Ενώ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε αναφερόμενος στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη πως επρόκειτο για «ένα ολίσθημα που δε μπορεί να σκιάσει ένα έργο (σ.σ. της ΕΥΠ), μετρήσιμο». Εκτίμησε δε πως «απαιτείται συνολική επαναξιολόγηση του πλαισίου λειτουργίας και της εποπτείας της ΕΥΠ»

Σε αυτό το πλαίσιο, και ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε 4 πεδία αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ:

Η κυβέρνηση είπε ο κ Μητσοτάκης συμφώνησε αμέσως στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. η οποία προφανώς και θα λειτουργήσει υπό συνθήκες που η φύση του αντικειμένου που θα ερευνήσει επιβάλλει.

«Δεν είχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή να παραιτηθεί. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος, που προστίθεται στο πολιτικό έγκλημα των παρακολουθήσεων», σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ας είναι βέβαιος ότι η αλήθεια δεν θα κρυφτεί κάτω από το τσιμέντο της ελεγχόμενης ενημέρωσης και τη λάσπη του προπαγανδιστικού του μηχανισμού. Το απόστημα έσπασε και η αλήθεια θα βγει στο φως, θέλει δε θέλει. Οι εξελίξεις τον έχουν ήδη προσπεράσει.».

«Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη; Τη σκιά του Predator που ούτε καν αναφέρατε; », διερωτηθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νικος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε σε γραπτή του ανακοίνωση : «Ο Πρωθυπουργός απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που είχε στηθεί. Ο Πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Όμως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια»

Στο 11,6% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο από 12,1% τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ Στα τρόφιμα οι ανατιμήσεις ήταν άνω του 27% στα έλαια και άνω του 16% σε κρέατα, γαλακτομικά, ψωμί και δημητριακά.

Μιλώντας, νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι που θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του, όπως είπε, επ’ ωφελείας της κοινωνίας από το Σεπτέμβριο και μετά.

Λίγο πριν από τη έξοδο αύριο του τέταρτου πλωτού τουρκικού γεωτρύπανου, ονόματι «Αμπντουλχαμίντ Χαν» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου -διαμηνύει σε προκλητικό τόνο – πως η Άγκυρα θα συνεχίσει την πολιτική της στην Ανατολική Μεσόγειο, και επιμένει στα περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών, εξαπολύοντας πυρά σε βάρος της Ελλάδας.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 17χρονου από ανήλικους στην Αγία Παρασκευή, με στόχο να του αρπάξουν το κινητό και λίγα ευρώ που είχε επάνω του. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής εξιχνίασαν γρήγορα την υπόθεση συλλαμβάνοντας δύο 17χρονους και ταυτοποιώντας ακόμα δύο.

Αύριο το πρωί θα οδηγηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε ο νεαρός άνδρας Πακιστανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της 17χρονης φίλης του, Νικολέτας στο Περιστέρι πριν από μία εβδομάδα. Πρόκειται για το νεότερο θύμα γυναικοκτονίας στην Ελλάδα.

Την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους που προφασίζονται την ιδιότητα υπαλλήλων της εταιρείας, με στόχο να αποσπάσουν προσωπικά τους στοιχεία με αφορμή την οικονομική ενίσχυση του Power Pass, εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει πως δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης Power Pass και δεν θα ζητήσει ποτέ από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (e-banking, IBAN κτλ).

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ατόμου, που μετέφερε περισσότερα από 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Κοζάνης. Όπως διαπιστώθηκε, το φορτηγό είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής τον Οκτώβριο του 2019.

Η γερμανική κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικά σχόλια του Κρεμλίνου και του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ. Η Siemens Energy από την πλευρά της υπογράμμισε ότι δεν έχει παραδώσει τουρμπίνες για τον Nord Stream 2, αλλά και ότι η τουρμπίνα που επισκεύασε για τον Nord Stream 1 δεν έχει καταστεί δυνατό έως τώρα να επιστραφεί στην Gazprom.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου Στρογγυλό Open Air Film Festival με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα