13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει, στη γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Δεν θα επιτρέψω – προσθέτει – να ευτελίσει ο κ. Μητσοτάκης μια υπόθεση κομβική για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας». «Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη;», διερωτάται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι σύντομα ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια».

Ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα απέδωσε την παρακολούθηση (του κντ του κ Ανδρουλάκη) σε ελλιπείς χειρισμούς της ΕΥΠ τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε και δεν θα το επέτρεπε ποτέ. « Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ Μητσοτάκης. Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, είπε ο πρωθυπουργός, «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή». Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ «για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της». Ακόμη ο κ Μητσοτάκης συμφώνησε αμέσως στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. η οποία προφανώς -όπως είπε – και θα λειτουργήσει υπό συνθήκες που η φύση του αντικειμένου που θα ερευνήσει επιβάλλει.

«Δεν είχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή να παραιτηθεί. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος, που προστίθεται στο πολιτικό έγκλημα των παρακολουθήσεων», σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ας είναι βέβαιος ότι η αλήθεια δεν θα κρυφτεί κάτω από το τσιμέντο της ελεγχόμενης ενημέρωσης και τη λάσπη του προπαγανδιστικού του μηχανισμού. Το απόστημα έσπασε και η αλήθεια θα βγει στο φως, θέλει δε θέλει. Οι εξελίξεις τον έχουν ήδη προσπεράσει.».

«Η θέση του Πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση ήταν τυπικά νόμιμη αλλά πολιτικά εσφαλμένη είναι μεγάλων διαστάσεων σφάλμα. Μπορούν άραγε να παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων, για λόγους «εθνικής ασφάλειας» εάν το σταθμίσει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και το εγκρίνει ένας εισαγγελέας εφετών;», αναρωτιέται ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας ο ίδιος. «Όχι βέβαια. Περιμένω ο Πρωθυπουργός να επανέλθει με σχετική διευκρίνηση» επισημαίνει , προσθέτοντας ότι «προφανώς πρέπει αμέσως να κινηθεί και να ασκηθεί ουσιαστικά και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Για “αστείες δικαιολογίες περί λάθους και ολισθήματος” κάνει λόγο το ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή του, ο Περισσός αναφέρεται σε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο που “όχι μόνο δε ρίχνει «άπλετο φως», αλλά είναι αυτό που οδηγεί στο απόλυτο «σκοτάδι»”.

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας σε αγροτοδασική περιοχή. Στην περιοχή ήδη πραγματοποιούν πτήσεις ρίχνοντας νερό συνολικά πέντε αεροσκάφη, ενώ προσπαθούν να προσεγγίσουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις από τη Λαμία και τη Στυλίδα. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο κατηγορία 4⃣ σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία & σε πολλές περιοχές σε Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Έβρο, Σαμοθράκη & Θάσο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά & Ιθάκη.

Στο 11,6% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο από 12,1% τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ

«Ο πληθωρισμός επιμένει και η ακρίβεια παγιώνεται, παρόλο που οι ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών στην καρδιά του καλοκαιριού μειώνονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Στη τσιμπίδα της ΑΑΔΕ πιάστηκε πιτσαρία στην Αργυρούπολη, η οποία για τρεις χρονιές, 2017 – 2018 – 2019, δεν έκοψε 58.200 αποδείξεις για παραγγελίες, που είχε πάρει μέσω πλατφόρμας, συνολικής αξίας 635.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 131.000 ευρώ.

Aναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη της Δ.ΥΠ.Α. (www.dypa.gov.gr) οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Δ.ΥΠ.Α, κατά το σχολικό έτους 2022-2023. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους που προφασίζονται την ιδιότητα υπαλλήλων της εταιρείας, με στόχο να αποσπάσουν προσωπικά τους στοιχεία με αφορμή την οικονομική ενίσχυση του Power Pass, εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια «από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» είναι «δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνος» και «θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για μια ευρεία περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού εδάφους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Εν τω μεταξύ τα τρία πρώτα γερμανικά αυτοπροωθούμενα αντιαεροπορικά συστήματα πυροβολικού Gepard παρέλαβε η Ουκρανία.

Να παραμείνουμε στην Ουκρανία όπου δικαστήριο καταδίκασε έναν Ρώσο στρατιώτη σε 10 χρόνια κάθειρξης κρίνοντάς τον ένοχο για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου καθώς πυροβόλησε με άρμα μάχης ενάντια σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

31 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα