back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με την υπόθεση των παρακολουθήσεων να κλυδωνίζει τη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Τασούλα ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια, για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ.

«Δεν θα επιτρέψω να ευτελίσει ο κ. Μητσοτάκης μια υπόθεση κομβική για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , εκτιμώντας ότι ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κ. Ανδρουλάκης διατύπωσε το ερώτημα για το ποια σκιά φώτισε με τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι δεν έγινε καμιά αναφορά στο Predator, τόνισε ότι κ. Μητσοτάκης απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό τρόπο, ενώ υπενθύμισε τον εξευτελιστικό για τον ίδιο τον πρωθυπουργό τρόπο, που τοποθετήθηκαν οι πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σενάρια εμπλοκής τους. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επιτακτικά να γίνει άμεσα γνωστός ο λόγος παρακολούθησής του, τονίζοντας ότι δεν θα δεχτεί καμία συγκάλυψη, καθώς είναι θέμα Δημοκρατίας, όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα απέδωσε την παρακολούθηση σε ελλιπείς χειρισμούς της ΕΥΠ, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε και δεν θα το επέτρεπε ποτέ. «Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ Μητσοτάκης. Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, είπε ο πρωθυπουργός, «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή» τόνισε. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε παρεμβάσεις για ενίσχυση της διαφάνειας στην ΕΥΠ και της λογοδοσίας που πρέπει να έχει η υπηρεσία, ενώ συμφώνησε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. η οποία προφανώς -όπως είπε – και θα λειτουργήσει υπό συνθήκες που η φύση του αντικειμένου που θα ερευνήσει επιβάλλει.

«Η θέση του Πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση ήταν τυπικά νόμιμη, αλλά πολιτικά εσφαλμένη είναι μεγάλων διαστάσεων σφάλμα. Μπορούν άραγε να παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων, για λόγους «εθνικής ασφάλειας» εάν το σταθμίσει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και το εγκρίνει ένας εισαγγελέας εφετών;», διερωτάται ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας ο ίδιος. «Όχι βέβαια. Περιμένω ο Πρωθυπουργός να επανέλθει με σχετική διευκρίνηση» επισημαίνει , προσθέτοντας ότι «προφανώς πρέπει αμέσως να κινηθεί και να ασκηθεί ουσιαστικά και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Για “αστείες δικαιολογίες περί λάθους και ολισθήματος” κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Οριοθετήθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λογγίτσι Φθιώτιδας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία & σε πολλές περιοχές σε Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Έβρο, Σαμοθράκη & Θάσο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά & Ιθάκη.

Στο 11,6% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο από 12,1% τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

“Η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζει να επελαύνει, ενώ η κυβέρνηση «αδρανεί αυτοθαυμαζόμενη» , υπογραμμίζουν η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνοντας την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, προκειμένου η κοινωνία «να πάρει μια ανάσα καθαρού αέρα».

«Ο πληθωρισμός επιμένει και η ακρίβεια παγιώνεται, παρόλο που οι ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών στην καρδιά του καλοκαιριού μειώνονται», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Aναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη της Δ.ΥΠ.Α. (www.dypa.gov.gr) οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Δ.ΥΠ.Α, κατά το σχολικό έτους 2022-2023. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr

Έπειτα από μήνες διαμάχης, η αμερικανική Γερουσία ψήφισε τον νόμο που απελευθερώνει κεφάλαιο 739 δις δολαρίων και προβλέπει μείωση των εκπομπών αερίων και του κόστους των συνταγο-γραφούμενων φαρμάκων.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας ενέκριναν χθες το πακέτο δαπανών για το κλίμα και την υγεία, στέλνοντας το σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή και φέρνοντας τον Τζο Μπάιντεν ένα βήμα πιο κοντά σε μια σημαντική νομοθετική νίκη, προσφέροντάς του δημοσκοπική ανάσα πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Aποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 η γερμανική κυβέρνηση, απαντώντας σε σχετικά σχόλια του Κρεμλίνου και του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ. Η Siemens Energy από την πλευρά της τόνισε ότι δεν έχει παραδώσει τουρμπίνες για τον Nord Stream 2, αλλά και ότι η τουρμπίνα που επισκεύασε για τον Nord Stream 1 δεν έχει καταστεί δυνατό έως τώρα να επιστραφεί στην Gazprom.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα