back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Όχι” λένε οι κάτοικοι των Εξαρχείων στη δημιουργία σταθμού του μετρό

Διαβάστε επίσης

Ένταση επικρατεί την τελευταία ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων με ομάδες ατόμων να βάζουν φωτιές σε κάδους και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας και να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Προηγήθηκε, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας σταθμού μετρό στην πλατεία.

Στην πορεία συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες άτομα που φώναζαν συνθήματα όπως «τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω το μετρό απ’ την πλατεία», «Μουσείο, Στρέφη, Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια δεν μπαίνουν σε μουσείο», «αν δεν αντισταθούμε όλες οι γειτονιές θα γίνουν μοντέρνες φυλακές» και άλλα συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Νωρίς το πρωί άνδρες των ΜΑΤ απέκλεισαν την πλατεία Εξαρχείων χτυπώντας παράλληλα με ασπίδες και ρίχνοντας χημικά σε ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους και το δημόσιο χώρο και να αποτραπούν τα επίμαχα σχέδια.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή τους τόσο στην δημιουργία του σταθμού μετρό όσο και στις εργασίες ανάπλασης περίπου 40 στρεμμάτων στον Λόφο του Στρέφη, στο πλαίσιο δωρεάς, ύψους 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, από την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων «Prodea Investments».

Δημήτρης Πέρρος, Newsroom

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα