back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Δομοκό-Υπό μερικό έλεγχο σε Πρέβεζα, Ωραιόκαστρο και Ηλεία

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 65 δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή του Πετρωτού της Φθιώτιδας καθώς η φωτιά έχει αναπτύξει πολλά μέτωπα βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.

Η φωτιά που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες καίει δασική περιοχή και έχει απειλήσει το χωριό Πετρωτό. Οι πυροσβέστες απέτρεψαν την επέκταση στην κατοικημένη περιοχή, ενώ επίγεια και εναέρια μέσα από το πρωί προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία.

Οι έντονοι άνεμοι που πνέουν έχουν κάνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολες, ενώ αυτή τη στιγμή κινείται δυτικά και βόρεια δηλαδή προς τα όρια της Φθιώτιδας με τη Λάρισα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πυροσβεστικής αυτήν την ώρα επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στην περιοχή μετέβησαν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από διαφοπρες περιοχές τη χωρας και ειδικότερα:

– 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία

– 16 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία,

– 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και

– 18 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, σε περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 υδροφόρα οχήματα.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας στον Πρίνο Σαμοθράκης.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών που μετέβηκαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη, καθώς και 4 οχήματα. Συνδρομή παρέχει επίσης πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελείται από 10 στελέχη, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κολίρι, κοντά στην πόλη του Πύργου.

Επίσης, οριοθετήθηκε άμεσα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαγούλα, του Δήμου Πύργου.

Ακόμη, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σίμιζα Πηνειού Ηλείας έχει οριοθετηθεί.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ζήρου Πρέβεζας και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα