back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων ανοιχτά της Ρόδου

Διαβάστε επίσης

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών.

Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί σώοι 29 άνθρωποι, όλοι άνδρες, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma στην Κάρπαθο και 27 από ένα ελληνικής εταιρείας τάνκερ στην Κω.

Οι μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά περίπου 60 με 80 άτομα. Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν επιχειρούν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma.

Οι μετανάστες που επέβαιναν στη βάρκα είχαν ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία ενώ από τους διασωθέντες ένας μικρός αριθμός μεταναστών φορούσε σωσίβιο.

Οι διασωθέντες, όλοι άνδρες, είναι αφγανικής, ιρανικής και ιρακινής υπηκοότητας.

Στην περιοχή η θαλασσοταραχή που επικρατεί λόγω των ισχυρών άνεμων 5 με 6 μποφόρ δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για τη διάσωση των αλλοδαπών.

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης», ενώ τόνισε ότι έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποί μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Σημείωσε επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newsroom

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα