back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου θα προσέλθει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να καταθέσει για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη. Ο κ. Ντογιάκος διεξάγει ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Ακόμη, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ. Ντογιάκου, στις 16 Αυγούστου ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, οι καταγγελίες του οποίου αποτελούν και αντικείμενο αυτοτελούς εισαγγελικής έρευνας.

Να έρθουν όλα στο φως «εδώ και τώρα» ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν». Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει ως «αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση» για την κυβέρνηση, το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, να δοθεί ο φάκελος της παρακολούθησής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και την άρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

“Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας”, υπογράμμισε νωρίτερα σε μια μακροσκελή σε σκληρή γλώσσα ανακοίνωση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να μπεί σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ, που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά να διαβιβαστεί άμεσα «το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα .

Απάντηση στη δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με καθημερινές δηλώσεις του, ο κ. Ανδρουλάκης «επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος».
Ο κ. Οικονόμου προσθέτει ότι “η συνέχεια στην υπόθεση θα δοθεί στη Βουλή”.

Από τις 20 Αυγούστου, η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας επιβεβαίωσε -με ανακοίνωσή της- η Κομισιόν ,αναγνωρίζοντας ότι η χώρα μας έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων πολιτικής που ανέλαβε. “Με το αποτέλεσμα αυτό ενισχύεται η θέση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η απαλλαγή- από κάθε κατηγορία – για τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί για δωροληψία στην υπόθεση της Novartis.

Η «Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια» και ο μεγεθυντικός φακός της ανέδειξε όλη την αλήθεια. Ένα είναι το μήνυμα προς όσους επιχείρησαν να κλονίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, επισημαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 33χρονος άνδρας από τα Ανώγεια ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μία 32χρονη γυναίκα από την Αθήνα, την περασμένη Κυριακή.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου, για δεκάδες αγνοούμενους αλλοδαπούς, έπειτα από ναυάγιο αλιευτικού σκάφους. Έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 60

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Έβρο, Κρήτη και Αιγαίο.

Το δεύτερο εμπορικό πλοίο που έφτασε σε ουκρανικό λιμάνι μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας, έδεσε στο λιμάνι του Τσορνομόρσκ και είναι έτοιμο να φορτώσει τριάντα χιλιάδες τόνους σιτηρά, δήλωσε απόψε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας.

Οι αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Druzhba σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησαν ξανά μετά την επίλυση προβλήματος σχετικά με τις πληρωμές για τη διαμετακόμιση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Σλοβακίας Ρίτσαρντ Σούλικ. «Το πετρέλαιο βρίσκεται ήδη στο έδαφος της Σλοβακίας», έκανε γνωστό ο Σούλικ στο Facebook, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα