back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Tamuz Nissim και ο κιθαρίστας Γιώργος Νάζος στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Διαβάστε επίσης

Η τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια Tamuz Nissim και ο κιθαρίστας Γιώργος Νάζος είναι ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι με ιστορία που μετρά πάνω από μία δεκαετία. Στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 στις 9 μ.μ., θα παρουσιάσουν την καλοκαιρινή μουσική βραδιά με τίτλο, Liquid Melodies, μαζί με τον Μιχάλη Ευδαίμων στο μπάσο.

Μέσα από τις εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις τους ανεξάρτητα αλλά και ως συμμετέχοντες σε ευρύτερα μουσικά σχήματα και με τις συνεργασίες τους σε έξι δίσκους, ανακάλυψαν το κοινό τους πάθος για την τζαζ μουσική και καλλιέργησαν ένα δικό τους μοναδικό ερμηνευτικό στυλ και ύφος. Η δουλειά τους έχει λάβει πολλές κριτικές από τον Τύπο και οι δίσκοι τους έχουν μεταδοθεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει θέση στα ραδιοφωνικά charts JazzWeek, NACC και Roots Music Report.

Η συνεργασία τους είναι κάτι πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο ντουέτο κιθάρα και φωνή. Είναι μια εγκάρδια συνομιλία μεταξύ δύο βιρτουόζων σολίστ, που μοιράζονται τη συναρπαστική ιστορία της ζωής τους μέσα από τα τραγούδια. Οι συναυλίες τους είναι γεμάτες συναίσθημα, με τις εκτελέσεις τους γιορτάζουν τη ζωή και την αγάπη.

Λίγα λόγια για το ντουέτο Tamuz Nissim & Γιώργος Νάζος

Η Tamuz Nissim, γεννημένη στο Τελ Αβίβ ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι παίζοντας κλασικό πιάνο και ισραηλινή μουσική και ασχολήθηκε σοβαρά με το τραγούδι και την τζαζ στο γυμνάσιο. Ο Γιώργος Νάζος από την Αθήνα, ξεκίνησε την κιθάρα στα εφηβικά του χρόνια.
Το ταξίδι του ξεκίνησε από τη ροκ μουσική και εξελίχθηκε από το fusion προς την τζαζ και τα σύγχρονα έργα κλασικής κιθάρας.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν ως φοιτητές στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και αργότερα έζησαν μαζί στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ταξίδεψαν με τη μουσική τους σε όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Κάθε μέρος που επισκέφτηκαν συνέβαλε στο μουσικό τους ταξίδι. Είτε ήταν τα παραδοσιακά τραγούδια και οι ρυθμοί είτε οι ιστορίες ανθρώπων που συνάντησαν στο δρόμο και οι ήχοι της φύσης, όλα συνέβαλαν στις συνθέσεις και τις διασκευές τραγουδιών τους, δημιουργώντας τον μοναδικό προσωπικό τους ήχο.

Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από μοναδικές διασκευές (για τα κομμάτια αυτά o κριτικός C. Michael Bailey στο “All About Jazz” είχε γράψει: “Originals that are so smart they can bend light”), αλλά και γνωστά τραγούδια των Beatles, Leonard Cohen, Nick Drake, Abbey Lincoln, μελωδίες της τζαζ και κομμάτια το αμερικανικό songbook.

Το ντουέτο παίζει διεθνώς σε Φεστιβάλ και κλαμπ όπως τα Riga Ritmis Latvia, Zinco Jazz Club στο Μεξικό, Technopolis International Jazz Festival στην Ελλάδα, River Fest Bronx, Woman Fest στο Ισραήλ, Film Isreal στο Άμστερνταμ, Shablul Jazz Club, Beit Ha Amudim στο Ισραήλ, Limassol Jazz Festival στην Κύπρο, κ.ά. Στη Νέα Υόρκη έχουν κάνει εμφανίσεις στα venues: The Blue Note, Appel Room Lincoln Center , Mezzrow Jazz Club, Jazz Forum, The Bar 55, κ.ά.

Παίζουν:
Tamuz Nissim | τραγούδι
Γιώργος Νάζος | κιθάρα
Μιχαήλ Ευδαίμων | μπάσο

Είσοδος: 5€
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα