back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαίνεται η φωτιά στον Ασκό Ζακύνθου και τη Σπιάτζα Ηλείας

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην παραλιακή περιοχή Σπιάντζα, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά δεν την απειλεί άμεσα.

Μήνυμα του 112 για τα Μεγάλα Αλώνια στη Ζάκυνθο

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στον Ασκό Ζακύνθου. Εντολή εκκένωσης μέσω 112 για τα Μεγάλα Αλώνια. Όσοι βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να εκκενώσουν προς Άνω Βολίμες. Στην κατάσβεση επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

https://twitter.com/112Greece/status/1557297684796645378

Κλειστός παραμείνει ο δρόμος προς Μακρύ Γιαλό και από το λιμάνι Αγίου Νικολάου.

Φωτιά μεταξύ Ορεινής και Ελαιώνα Σερρών

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στην Ορεινή Σερρών, κινητοποιώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Κορωπί

Εν τω μεταξύ, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου Αττικής, επί της οδού Παπαγιαννοπούλου.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο και η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας, στο Πετρωτό του δήμου Δομοκού. Σε ύφεση είναι και η φωτιά στη Σαμοθράκη στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης σε μια προσπάθεια να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και εργαζόμενοι του δήμου Σαμοθράκης παρέμειναν στην περιοχή, ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες ώστε να ελεγχθούν οι μικρές εστίες της φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, κατηγορίας 4 για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, imerazante.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα