back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Διαβάστε επίσης

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Πετρωτό Δομοκού είναι οριοθετημένη σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Ραφέλα Τζίμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:48 το πρωί σε δασική έκταση στον Ασκό Ζακύνθου έχει οριοθετηθεί και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερα. Στις 12:13 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μεγάλα Αλώνια προς ασφαλή κατεύθυνση. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Ορεινής του δήμου Σερρών έχει ελεγχθεί και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκε και επιχείρησε 1 Ε/Π.

Στις 11:43 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, η οποία ελέγχθηκε σε λιγότερο από μία ώρα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Απολογισμός

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Την τελευταία εβδομάδα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 782 αστικές πυρκαγιές και 493 παροχές βοηθείας.

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Έβρο, Κρήτη και Αιγαίο.

Ηλεία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην παραλιακή περιοχή Σπιάντζα, του δήμου Πύργου.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Κορινθία

Οριοθετήθηκε άμεσα η φωτιά που ξέσπασε απόψε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγγελόκαστρο, της Κορινθίας.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Θάσος

Φωτιά ξέσπασε απόψε στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου, κοντά στις κατασκηνώσεις. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αρκετοί εθελοντές.

Η φωτιά, που είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς, μέχρι στιγμής έχει μικρή έκταση αλλά το ότι ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου καθιστά αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο εστίες στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί και πριν από μια εβδομάδα, αλλά υπήρχε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατασβέστηκε πολύ γρήγορα.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Κορυδαλλός

Σε πλήρη ύφεση η φωτιά χωρίς ενεργή εστία.

Στο έργο κατάσβεσης μετείχαν 72 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, και εθελοντές πυροσβέστες.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα